Αυτές οι μικρές, χρυσαφένιες λιχουδιές, με το μοναδικό άρωμα ούζου και το απαλό, αφράτο δάγκωμα, συνοδεύουν τέλεια τον καφέ.
Η παρασκευή τους είναι απλούστερη από ό,τι φαντάζεστε. Χρειάζεστε απλά υλικά και λίγα βήματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Μεθυσμένα» κουλουράκια, συναντάμε σε όλη την Ελλάδα. Ανάλογα με την τοποθεσία, μπαίνει στη ζύμη, κρασί, ρακή, ή κονιάκ.
Η προσθήκη οινοπνεύματος στις ζύμες, τους δίνει ιδιαίτερη υφή και τέλεια τραγανότητα.
Tip: είναι καλύτερο να μην ανοίγουμε τον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να μην «σκάσουν» τα κουλουράκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ουζοκούλουρα
Υλικά:
- 1100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ ζάχαρη
- 200 γρ σπορέλαιο
- 150 γρ ούζο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- 2 κ.σ ξύδι
- 300 γρ. νερό
- 1/2 κ.γ σόδα
- 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- σουσάμι ή παπαρουνόσπορος (προαιρετικά, για πασπάλισμα)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.