Tasteit

Συνταγή για ουζοκούλουρα: Πώς φτιάχνουμε «μεθυσμένα» κουλουράκια

Τα παραδοσιακά βουτήματα για τον καφέ

Αυτές οι μικρές, χρυσαφένιες λιχουδιές, με το μοναδικό άρωμα ούζου και το απαλό, αφράτο δάγκωμα, συνοδεύουν τέλεια τον καφέ. 

Η παρασκευή τους είναι απλούστερη από ό,τι φαντάζεστε. Χρειάζεστε απλά υλικά και λίγα βήματα.

«Μεθυσμένα» κουλουράκια, συναντάμε σε όλη την Ελλάδα. Ανάλογα με την τοποθεσία, μπαίνει στη ζύμη, κρασί, ρακή, ή κονιάκ.

Η προσθήκη οινοπνεύματος στις ζύμες, τους δίνει ιδιαίτερη υφή και τέλεια τραγανότητα.

Tip: είναι καλύτερο να μην ανοίγουμε τον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να μην «σκάσουν» τα κουλουράκια.

Ουζοκούλουρα

Υλικά:

  • 1100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ σπορέλαιο
  • 150 γρ ούζο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 300 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γ σόδα
  • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • σουσάμι ή παπαρουνόσπορος (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα