Site icon NewsIT
12:00 | 09.03.25

Συνταγή για ουζοκούλουρα: Πώς φτιάχνουμε «μεθυσμένα» κουλουράκια

Ουζοκούλουρα

Ουζοκούλουρα

Ηλιάνα Σκιαδά

Τα παραδοσιακά βουτήματα για τον καφέ

Αυτές οι μικρές, χρυσαφένιες λιχουδιές, με το μοναδικό άρωμα ούζου και το απαλό, αφράτο δάγκωμα, συνοδεύουν τέλεια τον καφέ. 

Η παρασκευή τους είναι απλούστερη από ό,τι φαντάζεστε. Χρειάζεστε απλά υλικά και λίγα βήματα.

«Μεθυσμένα» κουλουράκια, συναντάμε σε όλη την Ελλάδα. Ανάλογα με την τοποθεσία, μπαίνει στη ζύμη, κρασί, ρακή, ή κονιάκ.

Η προσθήκη οινοπνεύματος στις ζύμες, τους δίνει ιδιαίτερη υφή και τέλεια τραγανότητα.

Tip: είναι καλύτερο να μην ανοίγουμε τον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να μην «σκάσουν» τα κουλουράκια.

Ουζοκούλουρα

Υλικά:

  • 1100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ σπορέλαιο
  • 150 γρ ούζο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 300 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γ σόδα
  • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • σουσάμι ή παπαρουνόσπορος (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version