Οι μελιτζάνες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά της μεσογειακής κουζίνας.
Χάρη στην υφή τους και την ικανότητά τους να απορροφούν τις γεύσεις των υλικών με τα οποία συνδυάζονται, μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτή η συνταγή για ψητές μελιτζάνες με σκόρδο, ντομάτα και φέτα είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και έχει τη νοστιμιά της απλότητας.
Μπορεί να σταθεί ως ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα ή να γίνει ένα διαφορετικό συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.
Το άρωμα του σκόρδου, η γλύκα της ντομάτας και η αλμυρή φέτα, δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό που αποτυπώνει όλη την αυθεντική γεύση της ελληνικής κουζίνας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μελιτζάνες με σκόρδο ντομάτα και φέτα
Υλικά:
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι & πιπέρι
- φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 200°C, στις αντιστάσεις.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και τη φέτα.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.
Ξαναβάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η φέτα και να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε ζεστό με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί..