Αρκετά με τα παραδοσιακά φαγητά, τώρα επιζητούμε και θα μαγειρέψουμε κάτι διαφορετικό, πιο continental και για λιγότερα άτομα, ίσως μόνο για δύο.
Το ριζότο είναι πάντα μια καλή ιδέα και αν, μάλιστα, περιλαμβάνει κοτόπουλο και κρέμα, γίνεται ακόμη πιο τραβηχτικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η συνταγή για alfredo έχει πολύ βούτυρο και παρμεζάνα.
Όμως εμείς θα βάλουμε και λίγη κρέμα για να το απογειώσουμε.
Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, νιφάδες παρμεζάνας και baby ρόκα, στην κορυφή, για τη φρεσκάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ριζότο alfredo με κοτόπουλο
Υλικά:
- 300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο (λιωμένη)
- 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1,5 lt. ζωμό λαχανικών
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος (με όλα της τα λιπαρά)
- 100 γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν χρώμα, από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τον ζωμό , κουτάλα- κουτάλα, σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις «πιεί» την πρώτη κουτάλα ζωμού, βάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τον ζωμό για 10-15 λεπτά, να μαλακώσει το ρύζι.
Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο βούτυρο και βγάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε παρμεζάνα και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.