Site icon NewsIT
08:00 | 25.04.25

Συνταγή για ριζότο alfredo με κοτόπουλο και κρέμα παρμεζάνας

Ριζότο alfredo με κοτόπουλο

Ριζότο alfredo με κοτόπουλο

Ηλιάνα Σκιαδά

Αποθέωση του comfort food

Αρκετά με τα παραδοσιακά φαγητά, τώρα επιζητούμε και θα μαγειρέψουμε κάτι διαφορετικό, πιο continental και για λιγότερα άτομα, ίσως μόνο για δύο.

Το ριζότο είναι πάντα μια καλή ιδέα και αν, μάλιστα, περιλαμβάνει κοτόπουλο και κρέμα, γίνεται ακόμη πιο τραβηχτικό.

Η συνταγή για alfredo έχει πολύ βούτυρο και παρμεζάνα.

Όμως εμείς θα βάλουμε και λίγη κρέμα για να το απογειώσουμε.

Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, νιφάδες παρμεζάνας και baby ρόκα, στην κορυφή, για τη φρεσκάδα.

Ριζότο alfredo με κοτόπουλο

Υλικά:

  • 300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο (λιωμένη)
  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1,5 lt. ζωμό λαχανικών
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος (με όλα της τα λιπαρά)
  • 100 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν χρώμα, από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τον ζωμό , κουτάλα- κουτάλα, σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Μόλις «πιεί» την πρώτη κουτάλα ζωμού, βάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τον ζωμό για 10-15 λεπτά, να μαλακώσει το ρύζι.

Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο βούτυρο και βγάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε παρμεζάνα και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version