Tasteit

Συνταγή για vegan κρεμώδη ζυμαρικά

Χορτοφαγικά fettucine alfredo

Πάντα λέμε ναι στα ζυμαρικά. Όλες τις μέρες τις εβδομάδας και σε όλα τα γεύματα.

Αυτό το κρεμώδες φετουτσίνι όμως, δεν είναι από τα συνηθισμένα. Γιατί, ανακατεύεται μέσα σε κρεμώδη σάλτσα, με βάση τα κάσιους που είναι πυκνή, πλούσια και βελούδινη, αλλά ταυτόχρονα και χορτοφαγική, άρα και νηστίσιμη.

Έχει ένα μυστικό συστατικό: η πατάτα είναι το υλικό που δίνει πηχτή και δεμένη σάλτσα.

Βέβαια και η πάστα λευκού miso, είναι μαγικό υλικό, για το οποίο μιλάνε οι foodies πολύ τελευταία, ενώ εκτός από σούπερ νόστιμο είναι και ωφέλιμο.

Για τη σάλτσα, θα χρειαστείτε και ένα απλό μπλέντερ ή ένα ραβδομπλέντερ.

Vegan fettucine alfredo

Υλικά:

  • 3/4 φλιτζανιού ανάλατα ωμά κάσιους
  • 1 μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/3 φλιτζανιού διατροφική μαγιά
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι απλό γάλα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λευκό miso
  • 4 1/2 φλιτζάνια νερό, χωρισμένα
  • 500 γρ. fettuccine ή ταλιατέλες
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ανακατεύουμε τα κάσιους, τις πατάτες, τη διατροφική μαγιά, το σκόρδο, το γάλα αμυγδάλου, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με πιρούνι οι πατάτες.

Ρίχνουμε ένα φλυτζάνι νερό για να γίνει χλιαρό το μείγμα, προσθέτουμε την πάστα miso και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή το βάζουμε σε ένα απλό μπλέντερ.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, βάζουμε τα υπόλοιπα 3 1/2 φλιτζάνια νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμώδες μείγμα στα ζυμαρικά, πιέζοντας τα προς τα κάτω για να καλυφθούν εντελώς.

Μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθούν μαλακώσουν τα ζυμαρικά, περίπου 15 λεπτά.

Η σάλτσα θα πήξει, οπότε βάζουμε 1/4 του φλιτζανιού νερό από τα ζυμαρικά.

Εάν η σάλτσα αρχίσει να κολλάει στον πάτο του τηγανιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας νερό καθώς ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα