Σε ποιον δεν αρέσει ένα καλό stir fry, που μπορεί να είναι στο πιάτο σε λίγα λεπτά;
Η παρακάτω συνταγή για χοιρινό stir-fried, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μόνο που χρειάζεστε είναι άπαχο χοιρινό, μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο και μια απλή μαρινάδα, με σάλτσα σόγιας, λίγη ζάχαρη και κορν φλάουρ.
Απαραίτητος εξοπλισμός είναι ένα wok και μαγειρικό λάδι που να αντέχει σε υψηλή θερμοκρασία.
Η συνταγή αυτή είναι πολύ παλιά, από τότε που υπήρξε μετακίνηση πληθυσμού στις αγροτικές περιοχές, της Κίνας, όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να βρουν μόνο τα πιο απλά υλικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Stir-fry με χοιρινό φιλέτο και φρέσκο κρεμμύδι
Υλικά:
- 1/2 κιλό χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) κομμένο σε λωρίδες
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
- 4 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο ή ηλιέλαιο
- 5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 10 μέτρια φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα διαγώνια σε κομμάτια 2 εκατοστών, το πράσινο και λευκό μέρος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
Εκτέλεση:
Καλύπτουμε τα χοιρινά φιλέτα με μεμβράνη και τα χτυπάμε να πλατύνουν με ένα ποτήρι, ή ρολάρουμε τον πλάστη από πάνω τους.
Πρέπει να είναι λεπτότερα από 1 εκατοστό.
Κόβουμε στη συνέχεια το κρέας σε λεπτές λωρίδες.
Βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το νισεστέ σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα, τις λωρίδες χοιρινού και ανακατεύουμε να καλυφθούν εντελώς.
Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό (λαμπυρίζει αλλά δεν καπνίζει) προσθέτουμε τις φέτες σκόρδου και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις λωρίδες χοιρινού και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα, περίπου 90 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες και τσιγαρίζουμε για άλλο ένα λεπτό ή μέχρι να μαραθούν τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο.