Τις ημέρες της νηστείας, γινόμαστε πιο ευρηματικοί, για να φτιάξουμε φαγητό που να είναι και νόστιμο και χορταστικό.
To υλικό πασπαρτού, είναι το ταχίνι, το οποίο δένει τις σούπες και δίνει νόστιμες σάλτσες, χωρίς να απαιτεί λάδι ή λίπος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι εξαιρετικά δυνατό από άποψη διατροφικής αξίας, υγιεινό και εύπτεπτο.
Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πιάτα, γλυκά ή αλμυρά, με πολλούς τρόπους.
Σε αυτή την ταχινόσουπα, μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά σε μικρά κυβάκια, για να γίνει ακόμη πιο χορταστική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ταχινόσουπα χωρίς λάδι
Υλικά:
- 1 κούπα ρύζι γλασέ
- 2 λίτρα νερó
- χυμός από 3 λεμóνια
- 250 γρ. ταχίνι
- αλάτι – πιπέρι
- λίγος ψιλοκομμένος άνηθος
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα σουρωτό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και το αλάτι και αφήνουμε να βράσει καλά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα.
Βάζουμε το ταχίνι και το λεμóνι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμί από τη σούπα μας και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να αραιώσει το ταχίνι και να αποκτήσει την υφή του αυγολέμονου.
Κατóπιν, ρίχνουμε το αραιωμένο ταχίνι στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με την κουτάλα συνεχώς για να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το πιπέρι και τον άνηθο και η σούπα μας είναι έτοιμη.