Ο σκοπός ζωής του «χίπη» της κουζίνας, Anthony Bourdain, ήταν η ανακάλυψη, ανάδειξη και η δημιουργία, της νοστιμιάς. Σε όλα του τα ταξίδια στον κόσμο, απολάμβανε εξίσου, το καλό φαγητό, το φαγητό του δρόμου, αλλά και την απλούστερη δημιουργία, με φρέσκα υλικά.
Στο βιβλίο του, Appetites: A Cookbook, μιλάει με μιλάει με θαυμασμό και αγάπη για το αγαπημένο του σάντουιτς: ένα μαλακό λευκό ψωμάκι γεμιστό με τηγανητή λεπτοκομμένη μορταδέλα και επειδή και εμένα τα σάντουιτς, είναι τα αγαπημένα μου φαγητά, ταυτίστηκα και έπρεπε να το δοκιμάσω.
Κανονικά δεν θα τηγανίζαμε τη μορταδέλα, αλλά θα τη χρησιμοποιούσαμε σαν αλλαντικό. Ωστόσο ο Bourdain, πίστευε ότι το μαγείρεμα της μορταδέλας λιώνει τα μεγάλα κομμάτια λίπους του κρέατος και κάνει τις άκρες τραγανές.
Επειδή αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή (μόνο πέντε υλικά), είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιείτε υλικά υψηλής ποιότητας. Αυτό είναι που κάνει το σάντουιτς πραγματικά ξεχωριστό. Επίσης, σας προτείνω να ανακατέψετε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα σε αναλογία 2:1.
Πώς να φτιάξετε το αγαπημένο σάντουιτς του Anthony Bourdain
Υλικά:
- 1 λευκό στρογγυλό ψωμάκι για σάντουιτς, χωρισμένο
- 6 λεπτές φέτες ιταλική μορταδέλα
- 2 λεπτές φέτες τυρί προβολόνε
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε φρυγανίζοντας ελαφρά το ψωμάκι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τις φέτες μορταδέλα σε ακατάστατα και όχι σε στοίβες. Θέλετε να ακουμπούν περισσότερο οι άκρες στο τηγάνι, για περισσότερη τραγανότητα.
Τηγανίζουμε τη μορταδέλα μέχρι να ροδίσει στον πάτο, περίπου δύο λεπτά. Αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε το τυρί πάνω στη μορταδέλα για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει.
Αλείφετε το ρολό σας με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Γεμίζετε με τα τυριά και τη μορταδέλα.
Απολαμβάνετε αυτό το σάντουιτς αμέσως, όσο είναι ακόμα τραγανό και ζεστό.