Site icon NewsIT

Το μενού της επόμενης εβδομάδας: τι να ψωνίσετε για να μαγειρέψετε

12.10.2024 | 08:00
Το μενού της επόμενης εβδομάδας: τι να ψωνίσετε για να μαγειρέψετε

Εμείς εδώ στο TasteIt, είμαστε του προγράμματος. Τα έχουμε πει, το Σαββατοκύριακο, κάνουμε πλάνο διατροφής, οποιασδήποτε διατροφής, δεν κρίνουμε: άνετης, διαιτητικής, ισορροπημένης, μεσογειακής, γυμναστηριακής, ό,τι σας βολεύει, σας πάει και σας θρέφει. 

Μην ξεχνάτε να κάνετε λίστα, έτσι δεν ξοδεύετε πολλά χρήματα για περιττές αγορές και δεν θα ξεχνάτε τα υλικά που χρειάζεστε για να πετύχετε όλα τα βασικά γεύματα της εβδομάδας.

Το σκεπτικό κάθε φορά, για τις προτάσεις που σας κάνουμε είναι μια ισορροπία, με ένα comfort πιάτο, για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα, ένα όσπριο, ένα πιάτο με κοτόπουλο, ένα λαδερό και μια νοστιμιά επειδή έφτασε, για τους περισσότερους, το τέλος της εργάσιμης εβδομάδας. 

Πάμε, λοιπόν, για τις προτάσεις αυτής της εβδομάδας, που εσείς μπορείτε να πάρετε την ιδέα και να την προσαρμόσετε στο δικό σας τρόπο ζωής και στα γούστα σας. 

Δευτέρα

Πίτα του βοσκού: Από τα λίγα πιάτα της βρετανικής κουζίνας, που αξίζει να φτιάξετε και να απολαύσετε.

Ψώνια: Μοσχαρίσιος κιμάς, πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, σκόρδο, χυμός ντομάτας, τυρί τριμμένο.

Τρίτη

Φακές σαλάτα & Μπρουσκέτες από παξιμάδι με γαύρο μαρινάτο: Πιάτο για μερακλήδες που είναι όμως και πολύ γκουρμέ και μεσογειακό. Δηλαδή όλα αυτά τα υλικά, μπορείς άνετα να τα βρεις σε πιάτα ξεχωριστά, αλλά και μαζί, στην Ισπανία. Ας μην σνομπάρουμε, παρακαλώ, τα ωραία υλικά. Η παρουσίαση μετράει και τραβάει.

Ψώνια: Φακές, κρεμμύδια φρέσκα, λεμόνια, μαϊντανό, παξιμαδάκια κρίθινα, μπουκιές, γαύρο μαρινάτο.

Τετάρτη

Σπιτικό κοτομπέικον με πίτες και σάλτσα μουστάρδα-λεμόνι: Τα παιδιά, αν έχετε, στο σπίτι, θα χαρούν με αυτό το φαγητό, ιδιαίτερα.

Ψώνια: Φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, φέτες μπέικον, μπαχαρικά για κοτόπουλο, πίτες για σουβλάκι, μουστάρδα, λεμόνια.

Πέμπτη

Τουρλού με μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές: Αυτό το φαγητό, ζητάει από τη βαρελίσια φέτα και το φρέσκο ψωμί να το συνοδεύσουν. Μην πείτε όχι.

Ψώνια: Μελιτζάνες, πιπεριές, πατάτες, σκόρδο, χυμός ντομάτας, μαϊντανός, ρίγανη, ελαιόλαδο, φέτα.

Παρασκευή

Noodles με γαρίδες, λαχανικά και αυγό: Kάντε δοκιμή με αυτό το φαγητό και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να γίνει και πόσους φαν θα έχει.

Ψώνια: Noodles, γαρίδες κατεψυγμένες, αυγά, φύτρες, τσίλι, τζίντζερ, σκόρδο, φρέσκα κρεμμυδάκια, καρότακια, μίνι καλαμποκάκια.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version