Τα περισσότερα πιάτα έχουν πολύ καλύτερη γεύση, μαζί με σκορδόψωμο.
Σαλάτες, σούπες, ζυμαρικά, ψητά κρέατα και ψαρικά, ταιριάζουν απίστευτα με σκορδόψωμο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η απλή εκδοχή του περιλαμβάνει, μια τοστιέρα, λίγο ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο.
Φυσικά, δεν είναι το ίδιο, με το ψητό στον φούρνο, με βούτυρο και σκόρδο ή το ψωμί με κρούστα από παρμεζάνα, σκόρδο και μυρωδικά.
Αν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου, πηγαίνετε οπωσδήποτε για το fully monty. Αλλά αν θέλετε κάτι στα γρήγορα, ακολουθήστε αυτόν τον εύκολο τρόπο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εύκολο σκορδόψωμο
Υλικά:
- χωριάτικο ψωμί σε φέτες
- ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη φρέσκια σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
Φρυγανίζουμε το ψωμί.
Περιχύνουμε ή αλείφουμε με πινέλο το ελαιόλαδο, από τη μία πλευρά του φρυγανισμένου ψωμιού.
Τρίβουμε τις φρυγανισμένες φέτες, με τη σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε πρώτα το τοστ με το σκόρδο και μετά να το περιχύσετε με ελαιόλαδο ή να το αλείψετε με βούτυρο. Και οι δύο τρόποι λειτουργούν.
Tip: αν σας περισσέψουν φέτες σκορδόψωμο, κόβετε σε τετράγωνα για κρουτόν. Μπορείτε επίσης να τα επεξεργαστείτε σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων για να φτιάξετε φρυγανιά με σκόρδο, την οποία θα χρησιμοποιήσετε για πανάρισμα.