Tasteit

Τραγανά και πικάντικα μπαστουνάκια κοτόπουλου

Τέλεια με μαρινάρισμα ή χωρίς

Τα μπαστουνάκια ή ροπαλάκια ή κοπανάκια κοτόπουλου, είναι από τα πιο εύκολα στη διαχείριση και παιχνιδιάρικα, κομμάτια.

Με 3-4 μπαχαρικά και ελάχιστο φυτικό έλαιο, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια τραγανή κρούστα και να τρώμε σε 45 λεπτά, νόστιμα και απλά.

Η συνταγή αυτή καυχιέται ότι είναι γρήγορη και ελάχιστα μπελαλίδικη. Ωστόσο αν έχετε χρόνο, να μαρινάρετε για κάποιες ώρες ή από την προηγούμενη νύχτα, θα έχετε περισσότερη γεύση.

Αν τελικά μαρινάρετε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου, θα πρέπει, πριν ψήσετε, να τα αφήσετε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μια απλή σως, με γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού, κύμινο και ξηρό κόλιανδρο, θα συνοδεύσει τέλεια τα τραγανά ροπαλάκια, με μία πράσινη σαλάτα.

Τραγανά ροπαλάκια με 4 μπαχαρικά

Υλικά:

  • 10 – 12 μπαστουνάκια κοτόπουλο
  • 1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • σπρέι μαγειρικής

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το γκριλ, στους 220 βαθμούς.

Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο μπολ ή σακούλα με zip, ανακατεύουμε το φυτικό λάδι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το αλάτι και το καγιέν. Βάζουμε το κοτόπουλο να πάρει γεύση από τα μπαχαρικά.

Για μέγιστη γεύση, μαρινάρουμε τα μπαστουνάκια στο ψυγείο για μια νύχτα, ή για όσο χρόνο έχουμε στη διάθεσή μας.

Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο, βάζουμε μέσα μια σχάρα και αλείφουμε με λάδι ή ψεκάζουμε με μαγειρικό σπρέι.

Τοποθετούμε τα μπαστούνια στη λαδωμένη σχάρα. Ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανά για 45 έως 50 λεπτά, γυρίζοντάς τα, στη μέση του χρόνου, για να τραγανίσουν και από την άλλη πλευρά.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα