Tasteit

Τραγανές μπουκιές από κουνουπίδι στο air fryer με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας – μελιού

Χορτοφαγικό ορεκτικό ή συνοδευτικό

Το μαγειρικό σουξέ του ταπεινού κουνουπιδιού, συνεχίζεται σε όλον τον κόσμο και δυναμώνει και στην Ελλάδα.

Υπάρχει ένα vegan deli στη Νέα Υόρκη, όπου οι άνθρωποι κάνουν ουρά για το ολόκληρο ψητό κουνουπίδι τους, με κρούστα.

Αυτή τη γεύση θα προσπαθήσουμε να αναπαραστήσουμε με αυτή την συνταγή, για τραγανές μπουκιές κουνουπιδιού.

Αν είστε χορτοφάγοι, αυτό θα μπορούσε να είναι κυρίως γεύμα (αν χρησιμοποιήσετε vegan μαγιονέζα), μαζί με λίγο ρύζι.

Αν πάλι δεν είστε, τότε, αυτές οι μπουκιές από κουνουπίδι, θα μπορούσαν να γίνουν ορεκτικό, ή συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.

Τραγανές μπουκιές από κουνουπίδι

Υλικά:

  • 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι (1-1,5 κιλό), κομμένο σε μπουκίτσες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για την σάλτσα:

  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (vegan)
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Για το κουνουπίδι: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις μπουκίτσες του κουνουπιδιού με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ρυθμίζουμε το air fryer στους 190 βαθμούς και τοποθετούμε τις φουντίτσες, γυρίζοντας τις 1-2 φορές, μέχρι να μαλακώσουν, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές στις άκρες, για περίπου 25 λεπτά.

Για την κρεμώδη σάλτσα μελιού μουστάρδας: χτυπάμε ελαφρά το μέλι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, το τραγανό κουνουπίδι και σερβίρουμε μαζί με την κρεμώδη σάλτσα μουστάρδαςμελιού για βούτηγμα.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα