Site icon NewsIT

Τραγανές μπουκιές με γεύση φυστικοβούτυρο χωρίς γλουτένη

24.10.2024 | 18:00
Τραγανές μπουκιές με γεύση φυστικοβούτυρο χωρίς γλουτένη

Είναι κρεμώδες και τραγανό, σπιτικό σνακ. Γίνεται σε λίγα λεπτά, χωρίς ψήσιμο. Είναι αρκετά εντυπωσιακό για να το προσφέρετε, ως δώρο, στην επόμενη συνάντηση μαμάδων, αλλά και τόσο νόστιμο για να το απολαύσετε μόνοι σας, ένα απόγευμα.

Αυτές τις τραγανές και μαστιχωτές μπουκίτσες από φυστικοβούτυρο και κορν-φλέικς, μπορούν να τις φτιάξουν και τα παιδιά, ακόμη. Μπορούν να γίνουν κεράσματα για το γραφείο, το σχολείο ή το πάρτι.

Περιέχουν ελαφρύ σιρόπι γλυκόζης καλαμποκιού, που δρα τόσο ως γλυκαντικό, όσο και ως συνδετικό, συγκρατώντας όλα τα συστατικά μαζί. Επίσης η κρυσταλλική ζάχαρη δίνει την απαραίτητη γλυκύτητα, αλλά και την τέλεια μασώμενη υφή.

Τέλος, τα κορν φλέικς που θα προσφέρουν τη χαρακτηριστική τραγανή αίσθηση σε αυτά τα γλυκάκια – μπουκίτσες, δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη, όπως άλλωστε και το φυστικοβούτυρο.

Τραγανές μπουκιές με γεύση φυστικοβούτυρο

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι σιρόπι γλυκόζης
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 με 5 φλιτζάνια κορν φλέικς(περισσότερες νιφάδες, πιο τραγανό, λιγότερες νιφάδες, πιο μαστιχωτό)

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη βάση του σιροπιού

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το σιρόπι γλυκόζης και τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει λείο.

Βήμα 2: Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο

Ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο στην κατσαρόλα, μέχρι να ενωθεί πλήρως και να γίνει λείο και κρεμώδες.

Βήμα 3: Ενσωματώνουμε τη βανίλια και τα κορν φλέικς

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε το εκχύλισμα βανίλιας. «Διπλώνουμε» στο μείγμα τα κορν φλέικς, προσεκτικά, χωρίς να θρυμματιστούν, μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.


Βήμα 4: Σχηματίζουμε τις μπουκίτσες

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, μετράμε μία κουταλιά για κάθε μία μπουκιά και την τοποθετούμε, από το κουτάλι, προσεκτικά, πάνω σε σλιπ – παντ σιλικόνης, με απόσταση τη μία από την άλλη.

Αφήνουμε τις τραγανές μπουκίτσες να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Για να διατηρήσετε φρέσκιες τις τραγανές μπουκιές φυστικοβούτυρου, αποθηκεύστε τις σε αεροστεγές δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνουν νόστιμα για μια εβδομάδα.

Μικρές fun παραλλαγές

  • Προσθέστε κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας, μαζί με τα κορν φλέικς: κανείς δεν είπε όχι, σε λίγη σοκολάτα.
  • Χρησιμοποιήστε διαφορετικά δημητριακά: Αντικαταστήστε τα μισά κορν φλέικς με άλλα δημητριακά, όπως Rice Krispies ή Cheerios για διαφορετική υφή.
  • Κάντε τις γιορτινές και πολύχρωμες: Αν έχετε κέφι ή κάποιο θέμα να ακολουθήσετε, όπως το Halloween, ας πούμε, μπορείτε να τις στολίσετε, με ζαχαρωτά ματάκια. 

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version