Εμπνευσμένη από το τρέντ του διαδικτύου για γεύμα της στιγμής
Η σαλάτα του Καίσαρα με τηγανητές πατάτες κέρδισε πρόσφατα το διαδίκτυο ως κορυφαίο «γεύμα» της στιγμής.
Έτσι, εμπνεύστηκα από την τάση στο ίντερνετ, για να δημιουργήσω μια συνταγή για «σπασμένες» πατάτες με νόστιμη επικάλυψη σάλτσας του Καίσαρα. Θα μπορούσαν να ονομάζονται και πατάτες του τεμπέλη, αφού δεν θέλουν καν ξεφλούδισμα.
Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες συνταγές, αυτές οι πατάτες, δεν απαιτούν ένα πρώτο βήμα βρασμού. Αντίθετα, όλα γίνονται στον φούρνο.
Οι πατάτες θρυμματίζονται χρησιμοποιώντας τον πάτο ενός ποτηριού. Πριν σπάσετε, βεβαιωθείτε ότι το κάτω μέρος του ποτηριού είναι επίπεδο και χωρίς ραβδώσεις για να δημιουργήσετε μια επίπεδη επιφάνεια ώστε να κολλήσει το dressing και το τυρί.
Αν λαδώσετε το ποτήρι σας και το ανανεώνετε κάθε τρεις πατάτες που σπάτε, τότε δεν θα κολλήσουν στον πάτο του ποτηριού και θα σπάσουν όμορφα.
Σπασμένες πατάτες με σάλτσα του Καίσαρα και παρμεζάνα
Υλικά:
- αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής
- 1 κιλό baby πατάτες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι ντρέσινγκ Caesar (εμπορίου), χωρισμένο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος, προαιρετικά
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψεκάζουμε με μαγειρικό σπρέι.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο έτοιμο ταψί.
Ρίχνουμε το λάδι στις πατάτες και τις ανακατεύουμε να λαδωθούν όλες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις σπάμε με τον πάτο ενός ποτηριού (για να σπάσουν ίσια).
Για να μην κολλήσουν στον πάτο του ποτηριού, ψεκάζουμε με λίγο μαγειρικό σπρέι τον πάτο του ποτηριού και το ανανεώνουμε συχνά.
Με πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε με 2 κουταλιές της σούπας ντρέσινγκ Caesar, τις πατάτες.
Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τις πατάτες με 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα.
Βάζουμε ξανά τις πατάτες μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν και να γίνουν τραγανές, περίπου για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τις σπασμένες πατάτες από το φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστές, αλείφουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας dressing Caesar.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε αμέσως με ένα μικρό μπολ dressing Caesar, στο πλάι, για βουτιές.