Τι και αν δεν έχεις barbeque, τι και αν ο καιρός ή η διάθεση δεν συνηγορούν για μεγαλοπρεπές τσίκνισμα, εμείς έχουμε τη λύση.
Υπάρχει τρόπος για να γεμίσει το σπίτι όμορφες μυρωδιές και το πιάτο σου, με τη νοστιμιά της απλότητας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η χοιρινή τηγανιά, είναι μια νόστιμη λύση για όλες τις περιστάσεις, πρόχειρες ή πιο ιδιαίτερες.
Γίνεται γρήγορα και δίνει όλα τα αγαπημένα αρώματα, της γευστικής μας παράδοσης.
Για ένα έξτρα άγγιγμα νοστιμιάς, μπορείτε να πασπαλίσετε, πριν σερβίρετε, με χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι και μυρωδάτη αποξηραμένη ρίγανη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χοιρινή τηγανιά
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κυβάκια
- 150 ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 1 σκ. σκόρδο, τριμμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη σε μικρές σε λεπτές λωρίδες
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 κ.σ. μουστάρδα καυτερή (ή απαλή)
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 500 ml νερό με 1 ζωμό λαχανικών ψυγείου
- Αλάτι – Πιπέρι
- Κεφαλοτύρι χοντρο-τριμμένο για το σερβίρισμα
- Αποξηραμένη ρίγανη
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
Βάζουμε το κρέας σε μπολ και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο , κάνοντας μασάζ στα κομμάτια σε όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρέας σε δόσεις στο τηγάνι και σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Όταν έχουμε σοτάρει όλη την ποσότητα του κρέατος, βγάζουμε και την τελευταία δόση και αφήνουμε το κρέας στην άκρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε πάνω το ίδιο τηγάνι για να σοτάρουμε πρώτα την κόκκινη πιπεριά και ύστερα το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφού καραμελώσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε πάλι το κρέας, στο τηγάνι, σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε για 3-4 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας μαλακό και τρυφερό.
Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, με χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι και λίγη ρίγανη.