Site icon NewsIT
16:00 | 06.02.25

Τυροκαυτερή με φέτα και κατίκι Δομοκού

Ηλιάνα Σκιαδά

Όσο καυτερή αντέχετε

Με βασικό υλικό, την πικάντικη φέτα, η κλασική τυροκαυτερή, έχει Ελληνικό διαβατήριο.

Το καθοριστικό στοιχείο είναι η καλή φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη, αλλά αν δεν μας αρέσει, επιλέγουμε κάποια πιο ήπια.

Όσο για την καυτερή πάπρικα ή το μπούκοβο, το αυξομειώνουμε ανάλογα με τα γούστα και τις αντοχές μας.

Αν δεν θέλουμε να έχει πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, αφαιρούμε την πάπρικα ή το μπούκοβο και δίνουμε την πικάντικη γεύση με την πράσινη πιπερίτσα.

Οι λεπτές και μακριές ελληνικές πιπερίτσες, πράσινες ή κόκκινες, δεν καίνε υπερβολικά αλλά είναι έντονα αρωματικές.

Τυροκαυτερή

Υλικά:

  • 150 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη με το πιρούνι (ή τριμμένη στην χοντρή πλευρά του τρίφτη)
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκια πράσινη καυτερή πιπερίτσα
  •  1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπλέντερ, κατίκι και φέτα και τα πολτοποιούμε.

Ρίχνουμε σταδιακά το λάδι και χτυπάμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απαλό. Στη συνέχεια ρίχνουμε την πράσινη πιπερίτσα, την καυτερή πάπρικα και το βαλσαμικό ξίδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό, μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, αλατίζουμε ελαφρά ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, πριν σερβίρουμε.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version