Tasteit

Τυρόπιτα στο τηγάνι με φύλλα κρούστας

Βγαίνει σούπερ τραγανή

Οι τυρόπιτες σε όποια μορφή και με οποιοδήποτε φύλλο ή χωρίς καν φύλλο, είναι ακαταμάχητες.

Η τυρόπιτα αυτή που γίνεται στο τηγάνι, έχει λιγότερα υλικά από την κλασική τυρόπιτα και γίνεται πιο γρήγορα.

Βγαίνει πάρα πολύ τραγανή και γίνεται ακόμη και την τελευταία στιγμή που θα μας έρθουν αναπάντεχα, καλεσμένοι.

Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γέμιση της πίτας, με σοταρισμένα λαχανικά ή αλλαντικά, για μια ωραία και νόστιμη παραλλαγή.

Μόλις την βγάλουμε από το τηγάνι, αφήνουμε την πίτα μας να σταθεί για 5 λεπτά και ύστερα στην κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και την απολαμβάνουμε ζεστή.

Τυρόπιτα στο τηγάνι

Υλικά:

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο για τη γέμιση
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 200 γρ. φέτα μαλακή σε τρίμματα
  • Λίγο πιπέρι
  • 5 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, με το γάλα και το ελαιόλαδο (3 κ.σ.).

Προσθέτουμε τη φέτα και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε τη συσκευασία και κόβουμε τα 5 φύλλα κρούστας στη μέση.

Λαδώνουμε ένα τηγάνι 24 εκ. και στρώνουμε ακτινωτά 3 κομμάτια φύλλου.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε τσαλακωτά 2 κομμάτια φύλλου.

Απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Καλύπτουμε με 3 κομμάτια φύλλου, ραντίζοντας ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.

Γυρνάμε τις άκρες που περισσεύουν περιμετρικά πάνω στη πίτα.

Ραντίζουμε με σταγόνες ελαιόλαδο και καλύπτουμε με τα 2 τελευταία κομμάτια φύλλου.

Λαδώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια της πίτας με το πινέλο.

Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί η κάτω πλευρά της πίτας γύρω στα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσέχουμε την ένταση της εστίας για να μην καεί και μαυρίσει το φύλλο.

Αναποδογυρίζουμε την πίτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και την αφήνουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Μόλις ροδίσει σωστά, γίνεται πολύ τραγανή.

Η συνταγή είναι της αγαπημένης Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

 

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα