Όλο ούζο, ούζο, το βαρέθηκα, λέει το τραγούδι.
Όλο τζατζίκι, τζατζίκι, με γιαούρτι, το βάρεθηκα, λέω εγώ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θα φτιάξω, φέτος, για το Πασχαλινό τραπέζι, τη συνταγή που, νομίζω, ότι εισήγαγε στις κουζίνες και στη σκέψη μας, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, σε ένα masterclass του Masterchef.
Τζατζίκι αβοκάντο, λοιπόν, θα φτιάξουμε και άντε να εξηγήσουμε στον θείο και στη θεία, που θα «κάτσει με τη νεολαία» τι είναι αυτό το τόσο, νόστιμο άλειμμα.
Tip: προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ώριμα αβοκάντο για να μην χρειαστεί να τα χτυπήσουμε πολύ, στο μιξεράκι και μαυρίσουν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τζατζίκι αβοκάντο
Υλικά:
- 440 γρ. ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
- 150 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 80 ml ελαιόλαδο
- 3 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- χυμός από 2 lime
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το αβοκάντο, με το λάδι και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε σε αυτό τον χυμό από τα lime, το σκόρδο, το αγγούρι, αλάτι και πιπέρι.
Το βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.