Tasteit

Τζατζίκι αβοκάντο με συνταγή Λεωνίδα Κουτσόπουλου για το τραπέζι του Πάσχα

H vegan εκδοχή του ξακουστής «αλοιφής»

Όλο ούζο, ούζο, το βαρέθηκα, λέει το τραγούδι.

Όλο τζατζίκι, τζατζίκι, με γιαούρτι, το βάρεθηκα, λέω εγώ.

Θα φτιάξω, φέτος, για το Πασχαλινό τραπέζι, τη συνταγή που, νομίζω, ότι εισήγαγε στις κουζίνες και στη σκέψη μας, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, σε ένα masterclass του Masterchef.

Τζατζίκι αβοκάντο, λοιπόν, θα φτιάξουμε και άντε να εξηγήσουμε στον θείο και στη θεία, που θα «κάτσει με τη νεολαία» τι είναι αυτό το τόσο, νόστιμο άλειμμα.

Tip: προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ώριμα αβοκάντο για να μην χρειαστεί να τα χτυπήσουμε πολύ, στο μιξεράκι και μαυρίσουν

Τζατζίκι αβοκάντο

Υλικά:

  • 440 γρ. ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
  • 150 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • χυμός από 2 lime
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το αβοκάντο, με το λάδι και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε σε αυτό τον χυμό από τα lime, το σκόρδο, το αγγούρι, αλάτι και πιπέρι.

Το βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Η Μεσσηνία επενδύει στη γαστρονομία
Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης και το μισελενάτο εστιατόριο CTC Urban Gastronomy αναλαμβάνει τρεις σημαντικούς χώρους εστίασης στο Navarino Dunes και ο καταξιωμένος σεφ Νίκος Μπίλλης γίνεται ο Executive Chef στο W Costa Navarino
Costa Navarino 1