Site icon NewsIT
08:00 | 13.04.25

Τζατζίκι αβοκάντο με συνταγή Λεωνίδα Κουτσόπουλου για το τραπέζι του Πάσχα

Τζατζίκι αβοκάντο

Τζατζίκι αβοκάντο

Ηλιάνα Σκιαδά

H vegan εκδοχή του ξακουστής «αλοιφής»

Όλο ούζο, ούζο, το βαρέθηκα, λέει το τραγούδι.

Όλο τζατζίκι, τζατζίκι, με γιαούρτι, το βάρεθηκα, λέω εγώ.

Θα φτιάξω, φέτος, για το Πασχαλινό τραπέζι, τη συνταγή που, νομίζω, ότι εισήγαγε στις κουζίνες και στη σκέψη μας, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, σε ένα masterclass του Masterchef.

Τζατζίκι αβοκάντο, λοιπόν, θα φτιάξουμε και άντε να εξηγήσουμε στον θείο και στη θεία, που θα «κάτσει με τη νεολαία» τι είναι αυτό το τόσο, νόστιμο άλειμμα.

Tip: προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ώριμα αβοκάντο για να μην χρειαστεί να τα χτυπήσουμε πολύ, στο μιξεράκι και μαυρίσουν

Τζατζίκι αβοκάντο

Υλικά:

  • 440 γρ. ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
  • 150 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • χυμός από 2 lime
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το αβοκάντο, με το λάδι και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε σε αυτό τον χυμό από τα lime, το σκόρδο, το αγγούρι, αλάτι και πιπέρι.

Το βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version