Tasteit

Βραβεία Taste Atlas 2024: Στην κορυφή η ελληνική κουζίνα – Αυτά είναι τα 10 «χρυσά» εδέσματα

Από το κοντοσούβλι και τα παϊδάκια στη γραβιέρα Νάξου και την μπουγάτσα

Παγκόσμια πρωτιά για την ελληνική κουζίνα στα ετήσια βραβεία του Taste Atlas. «Έφαγαν» τη… σκόνη μας η ιταλική αλλά και η γαλλική κουζίνα.

Σύμφωνα με το Taste Atlas, η ελληνική κουζίνα σάρωσε τα βραβεία, καθώς συγκέντρωσε τις υψηλότερες βαθμολογίες από χρήστες σε: Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Πολωνία, Ελβετία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Καναδά, Τουρκία.

Τα δέκα φαγητά που μας έδωσαν την πρωτιά:

* Γραβιέρα Νάξου

* Σαγανάκι

* Παϊδάκια

* Γραβιέρα Κρήτης

* Κοντοσούβλι

* Τρίγωνα πανοράματος

* Συμιακό γαριδάκι

* Σφέλα

* Αρσενικό Νάξου

* Μπουγάτσα.

Αυτές είναι οι 20 καλύτερες κουζίνες στον πλανήτη:

– Eλλάδα

– Ιταλία

– Μεξικό

– Ισπανία

– Πορτογαλία

– Τουρκία

– Ινδονησία

– Γαλλία

– Ιαπωνία

– Κίνα

– Πολωνία

– Ινδία

– ΗΠΑ

– Περού

– Σερβία

– Βραζιλία

– Κροατία

– Κολομβία

– Βιετνάμ

– Ουγγαρία.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design
Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός πρωταγωνιστούν στα δύο εορταστικά μενού και κλέβουν τις εντυπώσεις
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design