Την Κυριακή 30 και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ, από τις 12:00 το μεσημέρι ως 08:00 το βράδυ, το Thessaloniki Wine Show θα αναδείξει τον χώρο του κρασιού με ένα τρόπο εντελώς διαφορετικό.
Αυτές τις δύο ημέρες, όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές «η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών θα συναντήσει τον παγκόσμιο αμπελώνα και όλες τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω από αυτό».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Άλλωστε, όπως γνωρίζουν όσοι το έχουν παρακολουθήσει, το Thessaloniki Wine Show είναι ένα διαφορετικό οινικό show που από τη στιγμή που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση το 2019, υποσχέθηκε να γίνεται όλο και καλύτερο. Το 2025, λοιπόν, έρχεται με ακόμη περισσότερους εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.
Πιο αναλυτικά, φέτος, θα πρωταγωνιστήσουν πάνω από 130 οινοποιεία και εισαγωγείς, με αποτέλεσμα να μπορεί να δοκιμάσει κανείς μέχρι και 1400 ετικέτες, ενώ θα ανακαλύψει πάνω από 300 κρασιά εισαγωγής από τις σημαντικότερες οινικές περιοχές του πλανήτη. Από τη διοργάνωση δεν θα λείψουν, επίσης, τα καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις τώρα, το παρών θα δώσουν ο Αλέξανδρος Μπουζίκας- κορυφαίος Έλληνας Sommelier, πρώτος στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων το 2017 και Advanced Master Sommelier– ο οποίος θα επιλέξει και θα παρουσιάσει τα Best Value κρασιά εισαγωγής για το 2025 και ο Άρης Σκλαβενίτης, ο για τρεις φορές καλύτερος Έλληνας Sommelier στους διαγωνισμούς της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier που θα αποκαλύψει τα 30 κορυφαία ελληνικά κρασιά, τα οποία κέρδισαν την προσοχή του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Την τιμητική τους όμως θα έχουν και τα ήπιας ή μηδενικής παρέμβασης, βιολογικά, βιοδυναμικά και vegan κρασιά με την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση να έχουν ένας από τους καλύτερους Έλληνες sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του.
Στο Cocktail Bar του Thessaloniki Wine Show θα διερευνηθεί η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί και η θέση που μπορεί να έχει αυτό ανάμεσα στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist. Επτά κορυφαία bar της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόσκληση-πρόκληση και έτσι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, οι mixologists του Apallou, του Pelosof, του Casablanca, του Tribeca , του Cin Cin, του U bar Project, και του Vogatsikou |3 θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν διαδοχικά 15 cocktails με βάση το κρασί και τα αποστάγματα της Genka1877, όλα διαφορετικά μεταξύ τους
INFO
Γενική είσοδος: Tαμείο 12€, φοιτητικό 10€
Προπώληση στο www.more.com 10€, φοιτητικό 7€, διήμερο 18€|
Περισσότερες πληροφορίες: https://thessalonikiwineshow.gr/ Διοργάνωση: Wine Style