Η σχέση των Vibo Bistrot με το κρασί είναι γνωστή: εδώ και καιρό έχουν επενδύσει στη δική τους γαστρονομική πρόταση με όχημα τον σύγχρονο ελληνικό αμπελώνα, τόσο στη Γλυφάδα όσο και στον Πειραιά. Τακτικά, λοιπόν, φιλοξενούν ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας συμμετέχοντας ενεργά στην ανακάλυψη νέων γευστικών εμπειριών και στην ενδυνάμωση της οινικής κουλτούρας.
Τον Απρίλιο έχουν αποφασίσει να αναδείξουν δύο ξεχωριστά οινοποιεία, οπότε στις 9 – 10 Απριλίου, τα Vibo Bistrot υποδέχονται το Κτήμα Ντούγκος, ενώ στις 23-24 Απριλίου τη σκυτάλη παίρνει το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, με την ιστορική κληρονομιά. Και τα δύο ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους στη παράδοση, το ανοιχτό πνεύμα απέναντι στην καινοτομία και τη σχέση τους με την ποιότητα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ας δούμε τα δύο οινοποιεία πιο αναλυτικά: το Κτήμα Ντούγκος, ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του στη βιολογική καλλιέργεια και το πάθος για τη δημιουργία κρασιών με προσωπικότητα. Από το 1991, η οικογένεια Ντούγκου χαράζει μια συναρπαστική διαδρομή στον ελληνικό αμπελώνα, με τα αδέλφια Θάνο και Λουίζα Ντούγκου (γεωπόνος και χημικός-οινολόγος αντίστοιχα) να οδηγούν το οινοποιείο ψηλά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι εμβληματικές ετικέτες του κτήματος που θα δοκιμάσουν οι οινόφιλοι στις 9 – 10 Απριλίου είναι το blend Ντούγκος Sauvignon Blanc -Ροδίτης βιολογικής γεωργίας, με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου, με ιδανική ισορροπία οξύτητας και αλκοόλ, το Ντούγκος Rapsani βιολογικής γεωργίας, με πολύπλοκη μύτη που συνδυάζει αρώματα κέδρου και καπνού γύρω από έναν πυρήνα κόκκινου φρούτου, κομψό στόμα με σφιχτές τανίνες και υψηλά επίπεδα φρεσκάδας και το Ντούγκος Μεθ’ Υμών ‘L’ μια κομψή Λημνιώνα βιολογικής γεωργίας με μια αρωματική παλέτα φουλ στο τριαντάφυλλο, μαύρα κεράσια και βοτανικούς τόνους, στιλπνές τανίνες και μακρύ τελείωμα.
Στο Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, συναντάμε έναν ιστορικό αμπελώνα συνδεδεμένο με ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας. Το Κτήμα, που βρίσκεται στο μετόχι του Αγίου Αθανασίου, υπήρξε το αλλοτινό «Μεγάλο Αμπέλι» της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, με παράδοση στην οινοποιία που μαρτυρείται ήδη από τον 15ο αιώνα.
Μετά από μια περίοδο εγκατάλειψης, το αμπέλι αναγεννήθηκε το 1999 από τους αδελφούς Γιάννη και Θεόδωρο Αναστασίου, ιδιοκτήτες της οινοποιίας Cavino. Σήμερα, το κτήμα παράγει εξαιρετικά κρασιά, βιολογικής καλλιέργειας, σε υψόμετρο 800 μέτρων, με σεβασμό στην παράδοση και στο μοναδικό τερουάρ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η γευστική δοκιμή στα Vibo Bistrot περιλαμβάνει το Cuvee III Λευκό, ένα εκρηκτικό blend από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Chardonnay από τους ορεινούς αμπελώνες των Καλαβρύτων, με δροσερή οξύτητα και εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα, το Cuvee III Ερυθρός, ένα εντυπωσιακό χαρμάνι Μαυροδάφνης, Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικου, με έντονα αρώματα, δυναμική γεύση και κοσμοπολίτικο προφίλ, που ωριμάζει σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 8 μήνες και το Μέγα Σπήλαιο MYSTIC Brut Sparkling Rose Wine, ένα ξηρό και δροσιστικό ροζέ αφρώδες με αρώματα φρούτων, απαλό αφρισμό και ισορροπημένη γεύση.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, έμπειροι οινολόγοι θα μυήσουν τους επισκέπτες στις ιδιαιτερότητες κάθε κτήματος, από τις καλλιεργητικές τεχνικές μέχρι τις πιο μικρές λεπτομέρειες της οινοποίησης, ενώ θα προτείνουν και τους ιδανικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς για κάθε ετικέτα.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στα Vibo Γλυφάδας και Vibo Πειραιά. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, συνιστάται έγκαιρη κράτηση.
Vibo Bistrot Γλυφάδας Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 16, Γλυφάδα
τηλ: 210894 8202
Vibo Bistrot Πειραιά (Athenarum Portus Life & Style Hotel) Ναυαρίνου 10, Πειραιάς
τηλ: 2104220422