Tasteit

Χαλβάς λευκός με καρύδα

Νηστίσιμος και διαφορετικός

Συνταγή ειδικά φτιαγμένη για όσους είναι «team χαλβάς», αλλά διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «χαλβά».

Είναι λευκός, έχει αρώματα καρύδας, πορτοκαλιού, βανίλιας και έχει «σαπουνέ» υφή.

Δεν έχει σιμιγδάλι, λάδι, μέλι, βούτυρο και δεν χρειάζεται καβούρδισμα.

Η μόνη αναμονή που θα έχετε, είναι για να κρυώσει και μετά να παγώσει στο ψυγείο, για κάποιες ώρες.

Ιδανικά, παγώνουμε τον λευκό χαλβά σε στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκατοστών, που έχουμε λαδώσει ελαφρά με λίγο ηλιέλαιο.

Διαφορετικός νηστίσιμος χαλβάς

Υλικά:

  • 1 λίτρο νερό
  • 450γρ ζάχαρη
  • 130γρ. φυτικό βούτυρο
  • 200γρ κορν φλάουρ
  • 100γρ καρύδα τριμμένη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • λίγο ηλιέλαιο για την φόρμα

Για το σερβίρισμα:

  • τριμμένο φυστίκι Αιγίνης
  • τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση:

Σε χαμηλή κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη.

Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα, γιατί θα αρχίσει να πήζει πολύ γρήγορα.

Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανιλίνες.

Ρίχνουμε το φυτικό βούτυρο, σε κύβους και ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Μόλις ενσωματωθεί το βούτυρο, σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα.

Μεταφέρουμε τον ζεστό καρυδο-χαλβά, στην φόρμα, που έχουμε λαδώσει με λίγο ηλιέλαιο, για να μπορέσουμε μετά να τον ξεφορμάρουμε εύκολα.

Αφήνουμε τον χαλβά μέσα στην φόρμα για 4 ώρες εκτός ψυγείου να κρυώσει και ύστερα, για 4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.

Σερβίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και τριμμένη καρύδα.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα