Στο τραπέζι σε 6΄
Ζυμαρικά, μέσα σε λευκή, ελαφριά σάλτσα τυριού, χωρίς τις θερμίδες και τις ενοχές της κρέμας γάλακτος και του βουτύρου; Ναι, γίνεται!
Αρχικά, ξεκινάμε με την επιλογή του ζυμαρικού: χωριάτικες μακριές χυλοπίτες, που βράζουν στο άψε-σβήσε.
Σάλτσα τυριού από ελαφρύ cottage cheese, που με ένα απλό τρικ, γίνεται παχύρρευστη σάλτσα μαζί με τριμμένη παρμεζάνα. Ακούγεται παραδεισένιο και απενοχοποιημένο.
Για το χρώμα της σάλτσας και την ζωντάνια στην υφή, μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη σάλτσα μας, μερικές τριμμένες ντομάτες, που περνάμε, για λίγο από το τηγάνι, με ελαιόλαδο.
Ένα καλό ανακάτεμα, όλων μαζί και έτοιμη η βραδινή λιχουδιά που θα μαζέψει όλη την παρέα ή την οικογένεια, γύρω από το τηγάνι με τις χυλοπίτες, μέσα σε βελούδινη σάλτσα.
Εύκολες χυλοπίτες με light σάλτσα τυριού
Υλικά:
- 1 πακέτο χωριάτικες μακριές χυλοπίτες
- 1 κεσεδάκι cottage cheese
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
- 2 ντομάτες
- 1 κύβο λαχανικών ψυγείου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό για τις χυλοπίτες, σε χαμηλή κατσαρόλα.
Αλατίζουμε καλά, μόλις αρχίζει να κοχλάζει.
Ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε. Βράζουμε όσα λεπτά λέει το πακέτο, περίπου 5΄.
Χτυπάμε στον πολυκόφτη (multi), το cottage, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, και 4 κουταλιές της σούπας, νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.
Αν γίνει πολύ σφιχτή η σάλτσα μας, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, από τα ζυμαρικά.
Τρίβουμε μέσα σε μικρό κατσαρολάκι τις ντομάτες στο χοντρό τρίφτη, χωρίς τη φλούδα. Αυτό γίνεται εύκολα, αν τις κόψουμε στη μέση και τρίψουμε, μέχρι να φτάσουμε στη φλούδα, πιέζοντας ελαφρά πάνω στον τρίφτη. Ζεματάμε τις τριμμένες ντομάτες 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, με τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τον κύβο λαχανικών.
Μόλις βράσουν οι χυλοπίτες, τις σουρώνουμε, αφού κρατήσουμε, μισό φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν. Τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το τυρί από το multi και τις ντομάτες και ανακατεύουμε από τη μέση προς τα έξω, συμπληρώνοντας νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά, για να έχουμε τη σωστή σύσταση.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.