Tasteit

Υγιεινά κριτσίνια με βρώμη και καρότο

Γίνονται και κράκερ

Υπάρχουν κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα που χρειάζεσαι να μασουλήσεις κάτι, αλλά δεν θέλεις να είναι επιβαρυντικό.

Τα κριτσίνια ή κράκερ από αλεύρι βρώμης, είναι μία ασφαλής επιλογή, ωστόσο δεν τα βρίσκεις πάντα, εύκολα, στο εμπόριο.

Η λύση, επομένως, έρχεται από εμάς, από τα χεράκια μας, αφού μπορούμε να φτιάξουμε, αυτό το «καθαρό» σνακ, εύκολα στο σπίτι.

Με αλεύρι βρώμης, τριμμένο καρότο, λίγο ελαιόλαδο, καθόλου ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι, θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Tip: για να βγουν ομοιόμορφα σε σχήμα και να ψηθούν όλα στον ίδιο χρόνο, φροντίστε να το κάθε ένα να ζυγίζει 20 γραμμάρια, πριν του δώσετε σχήμα κριτσινιού.

Bread sticks με καρότο και βρώμη

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30-50 γρ. χλιαρό νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο καρότο με το αλεύρι βρώμης, το ελαιόλαδο, το αλάτι και 30 γρ. χλιαρό νερό.

Ανάλογα με τη σύσταση της ζύμης, προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό, αν χρειάζεται, λίγο κάθε φορά.

Αλείφοντας τα χέρια με λίγο λάδι, γιατί η ζύμη θα κολλάει λίγο και αυτό είναι οκ, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία σωστή ζύμη.

Με ζυγαριά κουζίνας, ζυγίζουμε τα μπαλάκια ζύμης, να είναι 20 γραμμάρια το καθένα και μετά πλάθουμε τα κριτσίνια μας.

Δίνουμε μακρόστενο σχήμα, βάζοντάς τα σε ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε για 25 λεπτά και δεν τα αποθηκεύουμε, αν δεν κρυώσουν τελείως.

Αν θέλουμε κράκερ, απλώνουμε τη ζύμη σε μία λεπτή στρώση στο ταψί, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο ή ένα μείγμα αυτών, και όταν τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο, μετά από 20΄ ψησίματος, τα κόβουμε σε τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια, με το μαχαίρι και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Bagatelle Athens: Η τέχνη της ευζωίας έχει γεύση
Γνωστό για το αξεπέραστο γαλλικό πνεύμα ανεμελιάς και απόλαυσης, το πολυτελές εστιατόριο τιμά την κληρονομιά της γαλλικής κουζίνας με μια διακριτική ελληνική πινελιά
Bagatelle