Υπάρχουν κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα που χρειάζεσαι να μασουλήσεις κάτι, αλλά δεν θέλεις να είναι επιβαρυντικό.
Τα κριτσίνια ή κράκερ από αλεύρι βρώμης, είναι μία ασφαλής επιλογή, ωστόσο δεν τα βρίσκεις πάντα, εύκολα, στο εμπόριο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η λύση, επομένως, έρχεται από εμάς, από τα χεράκια μας, αφού μπορούμε να φτιάξουμε, αυτό το «καθαρό» σνακ, εύκολα στο σπίτι.
Με αλεύρι βρώμης, τριμμένο καρότο, λίγο ελαιόλαδο, καθόλου ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι, θα γίνουν τα αγαπημένα σας.
Tip: για να βγουν ομοιόμορφα σε σχήμα και να ψηθούν όλα στον ίδιο χρόνο, φροντίστε να το κάθε ένα να ζυγίζει 20 γραμμάρια, πριν του δώσετε σχήμα κριτσινιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Bread sticks με καρότο και βρώμη
Υλικά:
- 200 γρ. αλεύρι βρώμης
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30-50 γρ. χλιαρό νερό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο καρότο με το αλεύρι βρώμης, το ελαιόλαδο, το αλάτι και 30 γρ. χλιαρό νερό.
Ανάλογα με τη σύσταση της ζύμης, προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό, αν χρειάζεται, λίγο κάθε φορά.
Αλείφοντας τα χέρια με λίγο λάδι, γιατί η ζύμη θα κολλάει λίγο και αυτό είναι οκ, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία σωστή ζύμη.
Με ζυγαριά κουζίνας, ζυγίζουμε τα μπαλάκια ζύμης, να είναι 20 γραμμάρια το καθένα και μετά πλάθουμε τα κριτσίνια μας.
Δίνουμε μακρόστενο σχήμα, βάζοντάς τα σε ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 25 λεπτά και δεν τα αποθηκεύουμε, αν δεν κρυώσουν τελείως.
Αν θέλουμε κράκερ, απλώνουμε τη ζύμη σε μία λεπτή στρώση στο ταψί, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο ή ένα μείγμα αυτών, και όταν τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο, μετά από 20΄ ψησίματος, τα κόβουμε σε τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια, με το μαχαίρι και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν.