Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Finger Reader: Το δαχτυλίδι που μπορεί και διαβάζει

Finger Reader: Το δαχτυλίδι που μπορεί και διαβάζει

Μία νέα συσκευή που μοιάζει με δαχτυλίδι μπορεί και σκανάρει κείμενο και το διαβάζει σε πραγματικό χρόνο.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο MIT δημιούργησαν μια μικροσκοπική συσκευή, η οποία μπορεί να φορεθεί, όπως ένα δαχτυλίδι, στον δείκτη του χεριού και στη συνέχεια όταν ο χρήστης την ακουμπάει σε ένα βιβλίο ή άλλο κείμενο, εκτυπωμένο ή σε οθόνη υπολογιστή, μπορεί και διαβάζει τα κείμενα, έτσι ώστε ένας τυφλός να μπορεί να ακούσει αυτό που είναι γραμμένο. 
 
Η συσκευή, λέγεται FingerReader διαθέτει μια μικροσκοπική κάμερα που μπορεί και μέσα από ένα ειδικό λογισμικό, μπορεί και αναγνωρίζει το κείμενο ανάλογα με την κίνηση του δαχτύλου και μετά το επεξεργάζεται και το μετατρέπει σε λόγο.

 
Επίσης διαθέτει ειδικούς αισθητήρες δόνησης οι οποίοι προειδοποιούν τον χρήστη, όταν τα δάχτυλά του ξεφεύγουν από το γραπτό κείμενο, για να μπορέσει να τα επαναφέρει στη σωστή θέση.
 
Η συσκευή αυτή έχει ως σκοπό της να δώσει νέες δυνατότητες σε τυφλούς να διαβάσουν κείμενα που έως σήμερα δεν υπάρχουν διαθέσιμα στην γραφή Μπράιγ.
 
Τέλος ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες έτσι ώστε η συσκευή να κυκλοφορήσει στην αγορά ενώ ακόμα γίνονται δοκιμές έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργεί και με smartphones.
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε