Τρίτη, 6 Αυγ.
33oC Αθήνα

Google: Θα κάνουμε έφεση στην απόφαση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές 

REUTERS/Carlo Allegri/File Photo
REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Η έφεση είναι η απάντηση της Google μετά την απόφαση δικαστηρίου στις ΗΠΑ που επέβαλε στην εταιρία πρόστιμο για μονοπωλιακές πρακτικές.

Σε συνέχεια της απόφασης του δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις διαδικτυακές αναζητήσεις και τη σχετική διαφήμιση, ο πρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων της Google, Kent Walker, έκανε γνωστή τη θέση του κολοσσού αναζήτησης.

«Η απόφαση αναγνωρίζει ότι η Google προσφέρει την καλύτερη μηχανή αναζήτησης, αλλά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να μας επιτρέπεται να την κάνουμε εύκολα διαθέσιμη.

Εκτιμούμε το συμπέρασμα του Δικαστηρίου πως η Google είναι “η μηχανή αναζήτησης με την υψηλότερη ποιότητα του κλάδου, η οποία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων εκατομμυρίων ημερήσιων χρηστών”, ότι η Google “είναι εδώ και πολύ καιρό η καλύτερη μηχανή αναζήτησης, ιδιαίτερα σε κινητές συσκευές”, ότι “συνεχίζει να καινοτομεί στην αναζήτηση” και ότι “η Apple και η Mozilla αξιολογούν περιστασιακά την ποιότητα αναζήτησης της Google σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και βρίσκουν ότι η Google είναι ανώτερη”.

Δεδομένου αυτού, και του γεγονότος ότι οι άνθρωποι αναζητούν όλο και περισσότερες πληροφορίες με όλο και περισσότερους τρόπους, σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση.

Καθώς αυτή η διαδικασία συνεχίζεται, θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην παραγωγή προϊόντων που οι άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμα και εύκολα στη χρήση», αναφέρει.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις