Τεχνολογία

Σαουδική Αραβία: Μετά το Viber ετοιμάζονται να απαγορεύσουν το Whatsapp και το Skype!

Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε τη χρήση του Viber και τώρα θέλει να μπλοκάρει και τις υπηρεσίες Skype και Whatsapp, αν ο αμερικανικός πάροχος υπηρεσιών άμεσων μηνυμάτων δεν συμμορφωθεί με τους όρους που θέτει η χώρα.

 
Το βασικό πρόβλημα φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι, αυτού του είδους οι υπηρεσίες προσπερνούν το λογισμικό παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών που έχει θέσει η Σαουδική Αραβία.
 
Οι τρεις βασικοί πάροχοι της Σαουδικής Αραβίας Saudi Telecom, Etihad Etisalat (Mobily) και Zain Saudi θα πρέπει να αναφέρουν στο κράτος αν έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης αυτού του είδους των υπηρεσιών.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία απαγορεύει τη χρήση παρόμοιων υπηρεσιών.

Το 2010 είχε μπλοκάρει προσωρινά την υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων μέσω του BlackBerry, διότι η κρυπτογράφηση περιεχομένου που περιείχε η συσκευή δεν επέτρεπε την παρακολούθησή του.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Όταν το διαδίκτυο παύει να είναι ασφαλές: Πως να γυρίσετε το χρόνο πίσω στην περίπτωση επίθεσης ransomware
Το ransomware έχει την ικανότητά του να κρυπτογραφεί δεδομένα και να αποκλείει την πρόσβαση των χρηστών σε εταιρικούς υπολογιστές, διακόπτοντας κρίσιμες εταιρικές διαδικασίες
Tired white man programmer or IT specialist software developer works on debugging code warning Error System failure when the code contains a violation of the programming language's rules solving during code validation