Σάββατο, 6 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Το facebook είναι για τους μεγάλους! Γιατί το εγκαταλείπουν οι έφηβοι!

Το facebook είναι για τους μεγάλους! Γιατί το εγκαταλείπουν οι έφηβοι!

Όσο σοκαριστικό κι αν ακούγεται, οι έφηβοι, σε όλο τον κόσμο δεν είναι φανατικοί του facebook. Αν διαβάσει κανείς μια επιστολή έφηβης στο mashable θα καταλάβει ότι για τους εφήβους, πολύ απλά δεν υπάρχει το facebook.

Γράφει η πιτσιρίκα: “Ειμαι μια έφηβη που ζει στη Νεα Υόρκη. Όλοι μου οι φίλοι χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, όπως Instagram, Vine, Snapchat, κ.τ.λ. Το Facebook ήταν το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης όταν ήμουν μικρότερη. Όμως, τώρα που είμαι 13(!) παρατηρώ ότι κανείς από τους φίλους μου, κανείς από τα παιδιά της γενιάς μου δεν χρησιμοποιούν το Facebook.

Ο λόγος; Υπάρχουν και άλλα κοινωνικά δίκτυα! Όταν ήμουν 10, δεν ήμουν αρκετά μεγάλη για να έχω λογαριασμό στο Facebook. Έτσι, ανακάλυψα ένα μαγικό πράγμα που λέγεται Instagram. Οι γονείς μου το αγνοούσαν όπως και το γεγονός ότι είχε ηλικιακούς περιορισμούς.

Ξαφνικά όλοι μου οι φίλοι άνοιξαν instagram. Και τώρα, που είαμστε αρκετά μεγάλοι για να έχουμε Facebook, πολύ απλά δεν το θέλουμε!

Για να εξηγήσω τι εννοώ: ‘Ανοιξα έναν λογαριασμό στο Facebook, για να κόψω κίνηση. Δεν βρήκα κανέναν φίλο μου! Ο μόνος μου φίλος στο Facebook είναι η γιαγιά μου. Το Facebook είναι άχρηστο αν δεν έχεις φίλους”, καταλήγει η πιτσιρίκα…

Λέει επίσης ότι είναι αρκετά περίπλοκο σε σχέση για παράδειγμα με το twitter που έχει όλα κι όλα 4 κουμπιά, λέει επίσης ότι είναι πολύ εύκολο να πέσεις θύμα παρενόχλησης αλλά και να μάθουν όλοι που βρίσκεσαι και με ποιόν ανα πάσα στιγμή ακόμα κι αν εσύ δεν θέλεις να μαθευτεί…

Τους πιτσιρικάδες τους ενοχλούν ακόμα οι διαφημίσεις που αποφασίζει το Facebook ότι θέλει να σου πλασάρει φακελώνοντάς σε και στην τελική, είναι κάτι που αρέσει στους γονείς τους, οπότε είναι “άκυρο”.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε