Η Rakuten Viber έκανε γνωστό ότι επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στις ψηφιακές συναλλαγές, μέσω ενός ψηφιακού πορτοφολιού που είναι πλέον διαθέσιμο στην εφαρμογή του Viber.
Όπως επισημαίνεται η νέα λειτουργία, η οποία ξεκινάει παγκοσμίως από την Ελλάδα, θα επιτρέψει στους χρήστες του Viber να στέλνουν εύκολα χρήματα ο ένας στον άλλον και να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι όπου θα αποθηκεύουν χρήματα -αρχικά ευρώ. Αργότερα θα εξελιχθεί ώστε να περιλαμβάνει διάφορα νομίσματα, ενώ περισσότερες υπηρεσίες επίσης θα είναι διαθέσιμες σύντομα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η McKinsey εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά των πληρωμών, που περιλαμβάνει τα εμβάσματα στο εξωτερικό, τις τοπικές συναλλαγές και τις πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών θα φτάσει τα 2,5 τρις. δολάρια μέχρι το 2025.
Οι πληρωμές στο Viber θα ξεκινήσουν αρχικά από τις αγορές της Ελλάδας και της Γερμανίας και σταδιακά στο σύντομο μέλλον θα φτάσουν σε άλλες χώρες. Το Viber είναι εγκατεστημένο στο 91% των smartphones στην Ελλάδα και σύμφωνα με το γερμανικό Stiftung Warentest είναι μια από τις πιο ασφαλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.
Η προσθήκη χρημάτων στο ψηφιακό πορτοφόλι του Viber Pay θα είναι δυνατή μέσω όλων των καρτών Mastercard και Visa, αλλά και των τοπικών τραπεζών στη Γερμανία και την Ελλάδα. Για να προσφέρει αδειοδοτημένες υπηρεσίες πληρωμών στις πρώτες δύο αγορές, το Viber συνεργάστηκε με τη Rapyd, μια διεθνή εταιρεία Fintech-as-a-Service. Η Rapyd θα ενσωματώσει υπηρεσίες συναλλαγών υπό άδεια κατευθείαν μέσα στην εφαρμογή του Viber ώστε να ενισχύσει τις δυνατότητες πληρωμών της εφαρμογής. Με τον περιορισμό της διαθεσιμότητας ανά χώρα, οι χρήστες του Viber θα έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία πρόσθετων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων οι εξής:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
● Πληρωμές από πορτοφόλι Viber σε πορτοφόλι Viber για εγχώριες ή διεθνείς συναλλαγές σε ευρώ, με το πλάνο να θέλει να προστεθούν και άλλα νομίσματα σύντομα.
● Τραπεζικές μεταφορές για εύκολη πληρωμή καθημερινών εξόδων όπως είναι οι λογαριασμοί υπηρεσιών κοινής ωφελείας.
● Αποκλειστικές εκπτώσεις και επιβραβεύσεις από τοπικούς συνεργάτες.
Για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν πληρωμές στο Viber, οι χρήστες πρέπει να ορίσουν έναν προσωπικό κωδικό αναγνώρισης ή τη βιομετρική αναγνώριση που θα εξασφαλίσει την ενεργοποίηση ασφαλών συναλλαγών. Οι επιβεβαιώσεις πληρωμής αποστέλλονται αυτόματα με κρυπτογράφηση end-to-end, όπως όλες οι ιδιωτικές επικοινωνίες του Viber. Για να μην υπάρχει καμία απορία, η ομάδα υποστήριξης του Viber θα είναι διαθέσιμη για να απαντήσει σε ερωτήσεις στις τοπικές γλώσσες.
«Η Rakuten Viber είναι ήδη ένας από τους κορυφαίους messengers στον κόσμο. Πλέον, με δυνατότητες fintech, το Viber θα επεκτείνει τη χρησιμότητα και την αξία του ώστε να γίνει μια απολύτως απαραίτητη εφαρμογή για τα εκατοντάδες εκατομμύρια των χρηστών του. Οι φιλικές προς τους χρήστες λειτουργίες πληρωμής θα τους επιτρέψουν να συνδέονται, να διαδρούν και να συναλλάσσονται αβίαστα εντός και εκτός συνόρων, χωρίς ποτέ να εγκαταλείπουν την αγαπημένη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων τους», λέει ο Ofir Eyal, διευθύνων σύμβουλος της Rakuten Viber. «Η παγκόσμιας κλάσης ασφάλεια και προστασία του απορρήτου που προσφέρει το Viber σε συνδυασμό με τα υψηλά πρότυπα υπηρεσιών πληρωμών των συνεργατών του, όπως η Rapyd, δημιουργεί μια απλή και ασφαλή εναλλακτική λύση για τη διεξαγωγή προσωπικών και επιχειρηματικών συναλλαγών μέσα στην ίδια την εφαρμογή».
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Rapyd θα χρησιμεύσει ως η αδειοδοτημένη λύση διασυνοριακών πληρωμών πίσω από αυτό το ιστορικό ορόσημο για τη Rakuten Viber: γίνεται μια από τις πρώτες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο που προσφέρει ασφαλείς πληρωμές εντός της εφαρμογής στους χρήστες της παγκοσμίως», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Rapyd Arik Shtilman.
Οι χρήστες του Viber στη Γερμανία και την Ελλάδα έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες πληρωμών του Viber πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, μπαίνοντας στη λίστα αναμονής. Περισσότερα νομίσματα και λειτουργίες θα προστίθενται όσο η Rakuten Viber θα λανσάρει τις συναλλαγές σε περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων κουπονιών και ανταμοιβών επιστροφής μετρητών από συμμετέχοντες εμπορικούς συνεργάτες.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ