Τεχνολογία

Από την Google με… αγάπη: Ένα εκατ. δολάρια για την Ελλάδα

Κονδύλια ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων επιστρατεύει η Google για την Ελλάδα. Τα χρήματα θα δοθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσω του Google.org, του φιλανθρωπικού βραχίονα του τεχνολογικού κολοσσού.

Η χρηματοδότηση της Google για την Ελλάδα προορίζεται για δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων σε ευάλωτες ομάδες.

Click4more Google: Επενδύει ένα εκατ. δολάρια σε συμπράξεις με δημοσιογραφικούς οργανισμούς

Η Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δήλωσε: «Πριν από μερικούς μήνες ανακοινώσαμε το Grow Greece with Google, μια πρωτοβουλία μας για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης μέσω της τεχνολογίας. Έκτοτε συνεργαζόμαστε σταθερά με τους εταίρους μας έχοντας στηρίξει χιλιάδες επιχειρήσεις και άτομα που αναζητούν εργασία, προσφέροντάς τους δωρεάν εκπαίδευση και εργαλεία που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της επιχείρησης ή της καριέρας τους.

Επιπλέον της προσπάθειας αυτής, σήμερα ανακοινώνουμε με μεγάλη χαρά ότι, μέσω του Google.org, δεσμεύουμε πρόσθετα κονδύλια ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τη χρηματοδότηση τοπικών ΜΚΟ, προκειμένου να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τοπικούς εταίρους και οργανισμούς για να μεγιστοποιήσουμε το θετικό αντίκτυπο του κοινού μας έργου”.

Το Goole.org, ο φιλανθρωπικός βραχίονας της εταιρείας, υποστηρίζει μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε ανθρωπιστικές ανάγκες.

Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Αστρονόμοι δημιουργούν για πρώτη φορά με λεπτομέρεια την πρώτη τρισδιάστατη δομή της ατμόσφαιρας ενός εξωπλανήτη
Είναι η πρώτη φορά που οι αστρονόμοι είναι σε θέση να μελετήσουν την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη εκτός του Ηλιακού μας συστήματος σε τέτοιο βάθος και λεπτομέρεια
Τρισδιάστατο σχέδιο της ατμόσφαιρας του WASP-121b που αποτελείται από τρία στρώματα: Ανέμους σιδήρου στο κάτω μέρος, αεροχείμαρρο νατρίου στο μεσαίο τμήμα και ένα ανώτερο στρώμα ανέμων υδρογόνου