Τεχνολογία

Αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ ταινίας που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη

Το πρώτο τρέιλερ ταινίας που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη είναι γεγονός. Ο βραβευμένος Γερμανός δημιουργός Κρίστιαν Φλάισερ (Christian Fleischer) ανέβασε στο ίντερνετ το βίντεο και η ομοιότητα με ένα πραγματικό τρέιλερ μιας ταινίας είναι εκπληκτική.

Ήδη γνωρίζουμε τις εντυπωσιακές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση του ChatGPT, και τώρα φαίνεται ότι ένα AI (Artificial Intelligence) πρόγραμμα είναι ικανό να δημιουργήσει ένα τρέιλερ ταινίας, αρκεί φυσικά να του δώσει κανείς τα κατάλληλα στοιχεία.

Αυτός είναι ο Κρίστιαν Φλάισερ, ο οποίος χρησιμοποίησε το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης δεύτερης γενιάς Runway και δημιούργησε το τρέιλερ της ψεύτικης ταινίας «The Great Catspy». Ναι, καλά καταλάβατε, βασίστηκε στο σενάριο και την αισθητική της ταινίας «The Great Gatsby», μόνο που αυτή τη φορά ο πρωταγωνιστής είναι μια γάτα.

Αν παρατηρήσετε καλά, πράγματι έχει και την εμβληματική σκηνή της ταινίας με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, όπου σηκώνει το ποτήρι του με τη σαμπάνια. Ωστόσο, στο παρακάτω τρέιλερ δεν φαίνεται το πρόσωπο του οσκαρικού ηθοποιού αλλά ένα πρόσωπο που δημιουργήθηκε από τεχνολογία AI.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ ταινίας με τεχνητή νοημοσύνη:

Όπως εξηγεί ο Κρίστιαν Φλάισερ, έγιναν περισσότερες από 500 λήψεις για τις ανάγκες του τρέιλερ, εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν οι 56 στο τρέιλερ. Επίσης, χρησιμοποίησε περισσότερες από 5.000 μονάδες για να δημιουργήσει 3 διαφορετικές φωνές που ακούγονται σε αυτό.

Το ChatGPT χρησιμοποιήθηκε και εδώ, αφού ο δημιουργός τονίζει ότι το σενάριο του τρέιλερ ήταν μια ιδέα που είχε ο ίδιος και το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Στα παρακάτω tweets εξηγεί τη διαδικασία βήμα-βήμα και τονίζει ότι «η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα τα κάνει όλα για εσάς. Σύντομα, θα μπορεί».

https://twitter.com/ChristianF369/status/1651703408145887232

https://twitter.com/ChristianF369/status/1651709310508867586

Ο Κρίστιαν Φλάισερ είχε δοκιμάσει την τύχη του με το ίδιο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για να φτιάξει ταινία μικρού μήκους, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

https://twitter.com/ChristianF369/status/1649402926731862018

Άρα, ίσως είναι θέμα χρόνου να δούμε και την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που θα δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Όταν το διαδίκτυο παύει να είναι ασφαλές: Πως να γυρίσετε το χρόνο πίσω στην περίπτωση επίθεσης ransomware
Το ransomware έχει την ικανότητά του να κρυπτογραφεί δεδομένα και να αποκλείει την πρόσβαση των χρηστών σε εταιρικούς υπολογιστές, διακόπτοντας κρίσιμες εταιρικές διαδικασίες
Tired white man programmer or IT specialist software developer works on debugging code warning Error System failure when the code contains a violation of the programming language's rules solving during code validation