Μία εφαρμογή μπορεί και λέει στους ερευνητές πόσο ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος είναι ένας χρήστης του twitter.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν οτι μέσα από τους 140 χαρακτήρες που έχουν τα μηνύματα στο Twitter μπορούν να δουν πολλά για την ψυχολογική μας κατάσταση του κάθε χρήστη.
Έτσι λοιπόν με ειδικά εργαλεία που έχουν δημιουργήσει, μπορούν με βάση το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αναρτούν οι χρήστες στο Twitter να “μετρήσουν” τα συναισθήματα των χρηστών.
Επίσης υποστηρίζουν οτι με αυτό τον τρόπο μπορούν να απεικονίσουν ακόμα και την ψυχική κατάσταση των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης ή χώρας και να καταλήξουν πού κυριαρχεί η ευτυχία ή η δυστυχία.
Στην ουσία υπάρχουν υπολογιστές που σαρώνουν το twitter και ανιχνεύουν λέξεις κλειδιά στα μηνύματα των χρηστών και στη συνέχεια τα επεξεργάζονται και μέσα από ειδικούς αλγόριθμους δημιουργούν τη λίστα ευτυχίας ή δυστυχίας.
Η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Χάρβαρντ πριν από δύο χρόνια και από τότε έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που ανταγωνίζεται τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγουν μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η ευτυχία ισοδυναμεί με λέξεις όπως «γυμναστήρια», «θάλασσα» και «ευεξία» ενώ οι λέξεις που δείχνουν δυστυχία είναι η «πλήξη» και η «κούραση».
Τέλος οι έρευνες αυτές έχουν γίνει για την ώρα μόνο στις ΗΠΑ ενώ δεν αποκλείεται να τις δούμε να δοκιμάζονται και σε άλλες χώρες του κόσμου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ