Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Η Google φέρνει τους δεινόσαυρους στο Google Arts & Culture

Η Google φέρνει τους δεινόσαυρους στο Google Arts & Culture

Εξερευνήστε τον κόσμο των δεινοσαύρων μέσα από το Google Arts & Culture 

Η Google συνεργάστηκε με περισσότερα από 50 ηγετικά ιδρύματα Φυσικής Ιστορίας και επιστήμονες, για να ξαναδώσει ζωή σε αυτόν τον χαμένο κόσμο στο διαδίκτυο. Περισσότερες από 150 διαδραστικές ιστορίες από ειδικούς, 300.000 νέες φωτογραφίες και βίντεο και περισσότερες από 30 εικονικές περιηγήσεις σας περιμένουν… 

Με μερικά μόνο κλικ μπορείτε να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν γίγαντα 180 εκατομμυρίων χρόνων, καθώς η εικονική πραγματικότητα φανερώνει τον θαλάσσιο δράκο δίνοντας του και πάλι ζωή. Ανακαλύφθηκε στο Dorset στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ζει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Ο Rhomaleosaurus, για να τον αποκαλέσουμε με το επίσημο όνομά του, μπορεί τώρα να εξερευνηθεί σε προβολή 360 μοιρών.

 
Η Google χρησιμοποίησε επίσης την εικονική πραγματικότητα για να φέρει τον Giraffatitan πάλι στη ζωή στο εθνικό μουσείο φυσικής ιστορίας στο Βερολίνο. Ήταν δυο φορές πιο ψηλός από τις καμηλοπαρδάλεις και θα μπορούσε εύκολα να βάλει το κεφάλι του στο παράθυρο του τετάρτου ορόφου μιας πολυκατοικίας.
Επίσης σε συνεργασία με οικολόγους, παλαιοντολόγους και βιολόγους, έβαλαν εικονικό δέρμα και οστά στους διατηρημένους σκελετούς. Από το μέγεθος του ματιού μέχρι τη θέση του ρύγχους, την κάμψη του αυχένα, την υφή και τις πτυχές του δέρματος για να μπορεί ο θεατής να έχει τη βέλτιστη εμπειρία μέσα από το Google Cardboard και να κοιτάξει το τέρας στα μάτια.
Η νέα συλλογή εγκαινιάζεται σήμερα online στο g.co/naturalhistory και μέσω της εφαρμογής για κινητά Google Arts & Culture σε iOS και Android.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε