Site icon NewsIT

Η Google και πάλι στο στόχαστρο της Κομισιόν!

15.07.2016 | 21:21
Η Google και πάλι στο στόχαστρο της Κομισιόν!

Για τρίτη φορά η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ανταγωνισμού, απήγγειλε κατηγορίες στη Google, επειδή η εταιρία συνεχίζει να ασκεί μονοπωλιακές τακτικές

Σύμφωνα με την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ανταγωνισμού η Google εκμεταλλεύεται τη θέση της στην αγορά, καθώς και την μηχανή αναζήτησης Google Search, για να προωθήσει εμμέσως τις δικές της υπηρεσίες χωρίς να προβάλλει τις εναλλακτικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι ανταγωνιστές της.
Η Margrethe Vestager, Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωση τόνισε ότι η Google αν και έχει αναπτύξει πλήθος πρωτοποριακών προϊόντων, που έχουν αλλάξει την καθημερινότητά μας, δεν έχει το δικαίωμα να αρνείται σε άλλες εταιρείες το δικαίωμα να την ανταγωνίζονται και να καινοτομούν.
Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ανταγωνισμού βρίσκεται η πλατφόρμα AdSense της Google, που χρησιμοποιείται για την προβολή διαφημίσεων τρίτων φορέων, στα αποτελέσματα των αναζητήσεων που εμφανίζονται στο Google Search. 
Σύμφωνα με την Margrethe Vestager, η Google μέσα από το AdSense περιορίζει τη δυνατότητα των ανταγωνιστών της να τοποθετούν διαφημιστικό περιεχόμενο σε διάφορες ιστοσελίδες.
Από την πλευρά της η Google δήλωσε ότι όλοι στην εταιρία πιστεύουν ότι η καινοτομία των προϊόντων της Google και οι συνεχείς βελτιώσεις σε αυτά έχουν αυξήσει τις επιλογές για τους Ευρωπαίους καταναλωτές και συμβάλλουν στον ανταγωνισμό. Θα εξετάσουν όμως την αναθεωρημένη επιχειρηματολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα δημοσιεύσουν μια εμπεριστατωμένη απάντηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Τέλος μην ξεχνάμε ότι τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη, έχουν γίνει από τις αρχές πολλοί έλεγχοι για φοροδιαφυγή σε γραφεία της Google.
 
 
Tags:

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version