Site icon NewsIT

Η τεχνητή νοημοσύνη της Google δημιούργησε δική της κρυπτογράφηση!

31.10.2016 | 10:55
Η τεχνητή νοημοσύνη της Google δημιούργησε δική της κρυπτογράφηση!

Ερευνητές του Google Brain deep learning project ανακοίνωσαν οτι η τεχνίτη νοημοσύνη της Google δημιούργησε δικό της σύστημα κρυπτογράφησης

Τρία δοκιμαστικά νευρωνικά δίκτυα στο Google Brain deep learning project κατάφεραν να ανταλλάξουν σημειώσεις μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μια μέθοδο κρυπτογράφησης που δημιούργησαν μόνα τους.
Καθένα από τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είχε τη δική του αποστολή έτσι το ένα έπρεπε να στείλει ένα μυστικό μήνυμα που το άλλο θα μπορούσε να διαβάσει, ενώ παράλληλα το τρίτο θα προσπαθούσε να αποκρυπτογραφήσει. 
Αν και στην αρχή το μήνυμα δεν μπορούσε να “κρυφτεί” καλά, μετά από 15.000 προσπάθειες, τελικά το αρχικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης οι μηχανές κατάφερε να δημιουργήσει την δική του στρατηγική κρυπτογράφησης έτσι ώστε το άλλο σύστημα να μπορεί να το αποκρυπτογραφήσει. 
Ακόμα και τώρα οι ερευνητές δεν μπορούν να ξέρουν ποια μέθοδο κρυπτογράφησης χρησιμοποίησε το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης όμως σίγουρα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη που για την ώρα δεν ανησυχεί τους ερευνητές όμως στο μέλλον μπορεί να γίνει ανησυχητικό μιας και οι μηχανές θα μπορούν να  συνεννοούνται μεταξύ τους χωρίς ο άνθρωπος να τις καταλαβαίνει.
Tags:

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version