Τεχνολογία

Η Intel ζήτησε συγγνώμη για τα ελαττωματικά «μπαλώματα» ασφαλείας στα τσιπάκια της

H αμερικανική εταιρεία Intel, o μεγαλύτερος στον κόσμο κατασκευαστής επεξεργαστών, παραδέχθηκε ότι τα «μπαλώματα» ασφαλείας που έκανε στα τσιπάκια της για προστασία από τις πρόσφατες απειλές Meltdown και Spectre, αποδείχθηκαν ελαττωματικά.

Η Intel ζήτησε συγγνώμη και κάλεσε τους κατασκευαστές υπολογιστών, τους οποίους προμηθεύει με επεξεργαστές, να σταματήσουν να εγκαθιστούν τις προβληματικές διορθώσεις της, οι οποίες μπορούν να κάνουν τους υπολογιστές να κλείνουν συχνά μόνοι τους και να επανεκκινούν και γενικότερα να έχουν απρόβλεπτη συμπεριφορά.

Η λύση έγινε πρόβλημα

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Νέβινι Σενόι αναγνώρισε ότι η υποτιθέμενη λύση εξελίχθηκε η ίδια σε πρόβλημα και διαβεβαίωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ότι η Intel «εργάζεται νυχθημερόν για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που ανέκυψαν».

Τα νέα αυτά προβλήματα είναι άσχετα με τα αρχικά παράπονα των χρηστών ότι τα «μπαλώματα» στους κεντρικούς επεξεργαστές επιβραδύνουν τη λειτουργία των υπολογιστών, κάτι που η Intel ουσιαστικά έχει αρνηθεί.

Η δυσκολία της Intel να λύσει έως τώρα με πειστικό τρόπο το πρόβλημα ασφαλείας των τσιπ της μπορεί να οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις να αναβάλουν τις αγορές νέων υπολογιστών, σύμφωνα με τον αναλυτή Μάριο Μοράλες της εταιρείας IDC.

Ήδη, η Intel άρχισε να κυκλοφορεί μια νέα έκδοση των αναβαθμίσεων ασφαλείας της, που μένει να φανεί κατά πόσο είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Αστρονόμοι δημιουργούν για πρώτη φορά με λεπτομέρεια την πρώτη τρισδιάστατη δομή της ατμόσφαιρας ενός εξωπλανήτη
Είναι η πρώτη φορά που οι αστρονόμοι είναι σε θέση να μελετήσουν την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη εκτός του Ηλιακού μας συστήματος σε τέτοιο βάθος και λεπτομέρεια
Τρισδιάστατο σχέδιο της ατμόσφαιρας του WASP-121b που αποτελείται από τρία στρώματα: Ανέμους σιδήρου στο κάτω μέρος, αεροχείμαρρο νατρίου στο μεσαίο τμήμα και ένα ανώτερο στρώμα ανέμων υδρογόνου