ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Η καμπάνια του Υπουργείου Υγείας «Μένουμε σπίτι» συστήνει ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας τον περιορισμό στο σπίτι… Ευκαιρία να επισκεφτούμε μουσεία σε όλο τον κόσμο από τον… καναπέ μας!
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Με τον κορονοϊό να έχει.. περιορίσει τις επιλογές μας, τα μουσεία, τα θέατρα και τους κινηματογράφους κλειστούς, μπορούμε να βρούμε και… εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας. Όλοι μας οφείλουμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας περιορίζοντας όσο το δυνατόν τις μετακινήσεις μας, αλλά αυτό σίγουρα δεν μπορεί να περιορίσει τις επιλογές στην ψυχαγωγία μας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τώρα που όλοι μένουμε σπίτι για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και όλους τους γύρω μας, μπορούμε να περάσουμε πολύ δημιουργικά και… εκπαιδευτικά το χρόνο μας και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας.
Με τον κορονοϊό να μας έχει σε… καραντίνα σπίτι μας, και με τα ταξίδια να φαντάζουν πλέον… μακρινό όνειρο, είναι ευκαιρία να ταξιδέψουμε ψηφιακά, με τη βοήθεια του υπολογιστή μας, στα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου! Αξίζει να σημειώσουμε ότι πλέον όλο και περισσότερες μουσειακές δομές προσφέρουν πραγματικές εικονικές περιηγήσεις μέσω διαδικτύου ή παρουσιάζουν τις συλλογές τους σε real time. Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία, και επισκεφτείτε ψηφιακά, όσο περισσότερα μουσεία μπορείτε…
Μουσείου του Λούβρου (Παρίσι). Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο, ενώ εκτίθενται 35.000 έργα ανεκτίμητης αξίας. Επισκεφτείτε το ΕΔΩ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μουσείο του Πράντο (Μαδρίτη). Αν και ιδρύθηκε ως Μουσείο ζωγραφικής και γλυπτικής, το Πράντο περιλαμβάνει σήμερα και πάνω από 5.000 σχέδια, 1.000 νομίσματα και μετάλλια, καθώς και περίπου 2.000 διακοσμητικά αντικείμενα. Επισκεφτείτε το ΕΔΩ.
Βρετανικό Μουσείο (Λονδίνο). Οι συλλογές του, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντικείμενα, είναι από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές στον κόσμο και προέρχονται από όλες τις ηπείρους. Επισκεφτείτε το ΕΔΩ.
Μουσείο Guggenheim (Νέα Υόρκη). Το μουσείο άνοιξε για πρώτη φορά το 1937, λειτούργησε όμως για πρώτη φορά στο κτήριο στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης το 1959 και πήρε το όνομά του από τον Σόλομον Ρ. Γκούγκενχαϊμ, Αμερικανό επιχειρηματία και συλλέκτη τέχνης. Το κτήριο του μουσείο θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα έργα του 20ου αιώνα. Επισκεφτείτε το ΕΔΩ.
MoMa-Museum of Modern Art (Νέα Υόρκη). Θεωρείται πως κατέχει σήμερα μία από τις σημαντικότερες συλλογές έργων μοντέρνας τέχνης στον κόσμο, με έργα των σπουδαιότερων σύγχρονων καλλιτεχνών όπως του Πάμπλο Πικάσσο, του Ανρί Ματίς, του Βίνσεντ βαν Γκογκ, του Σεζάν, του Νταλί και του Τζάκσον Πόλοκ. Επισκεφτείτε το ΕΔΩ.
Musée d’Orsay (Παρίσι). Το κτήριο έχει συνολικό μήκος 173 μ. και πλάτος 75 μ. Η συνολική επιφάνεια των αιθουσών του φθάνει τις 57.000 τ.μ., ενώ οι επιφάνειες των εκθεσιακών χώρων καταλαμβάνουν 16.900 τμ. περίπου, (κατανεμημένων σε 80 ξεχωριστές αίθουσες). 1.200 τ.μ καταλαμβάνουν το εστιατόριο και η καφετέρια, 570 τ.μ/ η αίθουσα διαλέξεων και 1.850 τ.μ περίπου οι αίθουσες των περιστασιακών εκθέσεων. Επισκεφτείτε το ΕΔΩ.
Rijksmuseum (Άμστερνταμ). Είναι φημισμένο για τη μεγάλη συλλογή πινάκων από την ολλανδική χρυσή εποχή στη ζωγραφική (17ος αι.), που περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά έργα ολλανδικής ζωγραφικής δημιουργών όπως ο Ρέμπραντ, ο Γιαν Στέιν, ο Βέρμεερ, καθώς και την εκτεταμένη του συλλογή ασιατικής τέχνης. Το μουσείο διαθέτει γύρω στο ένα εκατομμύριο αντικείμενα στη συλλογή του, δέχεται δε περίπου ισάριθμους επισκέπτες το χρόνο. Επισκεφτείτε το ΕΔΩ.
Uffizi Gallery (Φλωρεντία). Το Ουφίτσι (Uffizi) είναι ανάκτορο της Φλωρεντίας, που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία – πινακοθήκες στον κόσμο, την Galleria degli Uffizi. Τα έργα που εκτίθενται στο μουσείο καλύπτουν χρονικά την περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα και συνθέτουν μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης. Επισκεφτείτε το ΕΔΩ.