Site icon NewsIT

Πάνω από 3εκ. ευρώ για το νερό στην Αλεξανδρούπολη

17.04.2012 | 18:45
Πάνω από 3εκ. ευρώ για το νερό στην Αλεξανδρούπολη

Τόσο θα κοστίσει η χρηματοδότηση έργων για την αντικατάσταση των παλαιών δικτύων και την εξασφάλιση πόσιμου νερού σε οικισμούς του δήμου.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση εγκρίθηκε από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενίσχυση των υδραγωγείων και των δικτύων ύδρευσης.

Στόχος είναι η κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων υδρευτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής με πόσιμο νερό, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά.

Θα γίνει αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, τα οποία λόγω παλαιότητας δημιουργούν ζημιές με άμεσο αντίκτυπο στους καταναλωτές των οικισμών.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και αφορά την αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων από αμίαντο στα συγκεκριμένα τμήματα των οικισμών.

Έχει ληφθεί πρόνοια ώστε να μπορούν μελλοντικά να εξυπηρετηθούν και περιοχές που σήμερα είναι εκτός σχεδίου οικισμού. Μάλιστα, το έργο προβλέπει και τοποθέτηση σε επίκαιρα σημεία στους αγωγούς του κύριου δικτύου, πυροσβεστικών σημείων, για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Με την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού θα αποφεύγονται μελλοντικές διαρροές λόγω φθοράς των υλικών, κακής κατασκευής ή αύξησης πίεσης.

Η διασφάλιση επαρκούς ποσοτικά αλλά και ποιοτικά του νερού, είναι αναγκαία, όπως αναγκαία και επιτακτική είναι και η συνετή κατανάλωσή του, ειδικά σε μια εποχή που η έλλειψη του αρχίζει να γίνεται αισθητή, λέει ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Οι οικισμοί

Με το έργο αυτό προβλέπεται η πλήρης αντικατάσταση των δικτύων διανομής ύδρευσης των οικισμών Βρυσούλας, Ιτέας, Τριφυλλίου, Κοίλων, Μελίας, Πυλαίας, Μοναστηρακίου, Παλαγίας, Αμφιτρίτης, Κομάρου, της οδού Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς επίσης και μεγάλες παρεμβάσεις σε Πλάκα και Κίρκη.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version