Site icon NewsIT

Προσοχή στα ρομαντικά… email και διαφημίσεις!

14.02.2014 | 18:30
Προσοχή στα ρομαντικά… email και διαφημίσεις!

Ύποπτες διαφημίσεις για ηλεκτρονικές κάρτες, ανθοπωλεία, κοσμηματοπωλεία και άλλα είδη δώρων από άγνωστους αποστολείς έχουν ως στόχο να υποκλέψουν στοιχεία πιστωτικών καρτών…

Κάθε χρόνο, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου, εμφανίζονται διαδικτυακές απάτες που απειλούν τους χρήστες. 
 
Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται το κλίμα της ημέρας για τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού μέσω links με θέμα τον έρωτα στα social media kai το διαδίκτυο πλημμυρίζει από πλαστές κάρτες δώρων και ψεύτικες ευχετήριες κάρτες. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρία ασφαλείας ESET επισημαίνει την ανάγκη οι χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την περίοδο αυτή, και δίνει χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλειά τους. 
 
Οι χρήστες θα πρέπει να ελέγχουν τα mail που λαμβάνουν από ύποπτες πηγές που έχουν ως στόχο να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των χρηστών να στείλουν ένα δώρο αγάπης και να υποκλέψουν τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους. 
 
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνετε σε απάτες μέσω email, οι οποίες εμφανίζονται να έχουν σταλεί από το έτερον ήμισυ και κατευθύνουν το χρήστη σε υποτιθέμενες ευχετήριες κάρτες, τραγούδια, βίντεο ή φωτογραφίες με στόχο να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα ή να υποκλέψουν στοιχεία.
 
Η εταιρία ασφαλείας ESET εμφανίζεται καθησυχαστική σχετικά με το πώς μπορούν να προστατευθούν οι χρήστες, καθώς παρά τον υψηλό κίνδυνο που έχουν ειδικά όσο πλησιάζει η γιορτή, τα μέτρα προστασίας είναι πολύ απλά: φιλτράρισμα του email, προσεκτικά ρυθμισμένο προσωπικό firewall και φυσικά, μία καλή δόση κοινής λογικής. 
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version