Στόχος των ερευνητών, όπως είπαν, δεν είναι να βγάλουν στην ανεργία τους ξυλουργούς, αλλά να τους δώσουν έναν «έξυπνο» βοηθό που θα κάνει τις πιο επικίνδυνες δουλειές, όπως το κόψιμο των ξύλων. Με αυτό τον τρόπο, η δουλειά του ξυλουργού -όπου τα εργατικά ατυχήματα είναι συχνά- θα γίνει πιο ασφαλής και παράλληλα ο ίδιος θα έχει περισσότερο χρόνο για να κάνει πιο δημιουργική εργασία στον τομέα του σχεδιασμού.
«Κάθε χρόνο χιλιάδες ξυλουργοί τραυματίζουν τα χέρια και τα δάχτυλά τους κάνοντας επικίνδυνες δουλειές όπως το πριόνισμα», ανέφεραν οι δημιουργοί του ρομπότ AutoSaw, με επικεφαλής τη Ντανιέλα Ρας, ερευνήτρια του Εργαστηρίου Επιστήμης των Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του ΜΙΤ, σύμφωνα με το BBC.
Το πρώτο ρομπότ του είδους του
Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί ρομπότ που κάνουν μηχανικές και απλές ξυλουργικές εργασίες, όμως το νέο ρομπότ είναι το πρώτο που διαθέτει εξελιγμένες ικανότητες, ώστε να δημιουργεί μια ποικιλία κατά παραγγελία επίπλων. Επιπλέον, είναι σημαντικά πιο φθηνό, κινητικό και ευέλικτο από τα έως τώρα ρομπότ-ξυλουργούς.
Το AutoSaw κόβει σωστά τα ξύλα στις ζητούμενες κάθε φορά διαστάσεις για μια καρέκλα, ένα τραπέζι ή ένα γραφείο, ανοίγει εκεί πού πρέπει τις τρύπες για τη συναρμολόγηση των ξύλων και μεταφέρει τα υλικά και τα εξαρτήματα μέσα στο ξυλουργείο, ώστε την τελική συναρμολόγηση του επίπλου να κάνουν άνθρωποι.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ