Site icon NewsIT

Ρώσοι hacker έκλεψαν πάνω από ένα δισ. κωδικούς πρόσβασης στο ίντερνετ

06.08.2014 | 19:23
Ρώσοι hacker έκλεψαν πάνω από ένα δισ. κωδικούς πρόσβασης στο ίντερνετ

Ίσως τη μεγαλύτερη διαδικτυακή ληστεία που έχει γίνει μέχρι σήμερα, πραγματοποίησαν Ρώσοι hacker.

Μία εταιρία ασφαλείας από το Μιλγουόκι ανακάλυψε ύστερα από έρευνα οτι έχουν οι Ρώσοι hackers έχουν κλέψει αρχεία και εμπιστευτικό υλικό από 420.000 ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο ενώ έχουν επιτεθεί και σε προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών με αποτέλεσμα να έχουν στην κατοχή τους πάνω από 1 δισεκατομμύριο ονόματα χρηστών και πάνω από 500 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επιθέσεις περιλαμβάνουν μικρά σάιτ μέχρι και «γίγαντες» που ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες ενώ όπως φαίνεται, τουλάχιστον για την ώρα, οι hackers δεν έχουν πουλήσει καμία πληροφορία σε τρίτους, αλλά χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά για να στέλνουν spam σε όλο το διαδίκτυο. 
 
Η ρωσική κυβέρνηση πάντως δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με αυτές τις επιθέσεις ενώ τέλος οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους hackers να έχουν έδρα την νότια και κεντρική Ρωσία, είναι πιτσιρικάδες (γύρω στα 20) και η ομάδα τους αριθμεί περίπου 12 άτομα με τη δράση τους να έχει ξεκινήσει από το 2011.
 
Καλό θα είναι λοιπόν όλοι οι χρήστες να μην χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε διαφορές εφαρμογές και να αλλάζουν συνεχώς password, έτσι ώστε να μειώσουν την πιθανότητα να πέσουν θύματα των χάκερς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσοχή στο e-banking! – Νέος ιός εισβάλλει στον τραπεζικό λογαριασμό σας και τον… αδειάζει! – Πώς θα το καταλάβετε

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version