Τεχνολογία

Σε στάδιο δοκιμών εφαρμογή που κάνει ιχνηλάτηση του κορονοϊού

Έντονος προβληματισμός για την εφαρμογή που κάνει την ιχνηλάτηση του κορονοϊού, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την κυβερνοασφάλεια.

Τη στιγμή που οι πολίτες περιμένουν με αγωνία την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορονοϊό, η τεχνολογία έχει προχωρήσει ένα βήμα μπροστά. Έχει μπει ήδη δυναμικά στη μάχη κατά της εξάπλωσης του φονικού ιού, εγείροντας όμως ταυτόχρονα και προβληματισμούς αλλά και ενστάσεις σε σχέση με δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα.

Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη με στόχο να ενημερώνει όσους πολίτες ήρθαν σε επαφή με κάποιον ο οποίος στη συνέχεια είναι θετικός στον κορονοϊό. Αυτό, όμως, βασίζεται σε δεδομένα τοποθεσίας (GPS). Η βρετανική κυβέρνηση δέχεται έντονες πιέσεις σχετικά με το πως θα αποθηκεύονται με ασφαλή τρόπο αυτές οι πληροφορίες.

Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Αστρονόμοι δημιουργούν για πρώτη φορά με λεπτομέρεια την πρώτη τρισδιάστατη δομή της ατμόσφαιρας ενός εξωπλανήτη
Είναι η πρώτη φορά που οι αστρονόμοι είναι σε θέση να μελετήσουν την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη εκτός του Ηλιακού μας συστήματος σε τέτοιο βάθος και λεπτομέρεια
Τρισδιάστατο σχέδιο της ατμόσφαιρας του WASP-121b που αποτελείται από τρία στρώματα: Ανέμους σιδήρου στο κάτω μέρος, αεροχείμαρρο νατρίου στο μεσαίο τμήμα και ένα ανώτερο στρώμα ανέμων υδρογόνου