Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Tα νέα iPhone κυκλοφορούν με “καλό και κακό” επεξεργαστή

Tα νέα iPhone κυκλοφορούν με “καλό και κακό” επεξεργαστή

Τα νέα iPhone 6s και 6s Plus εκτός από την οθόνη τους έχουν και ακόμα μία διαφορά η οποία είναι στο ποια έκδοση του επεξεργαστή Α9 έχουν μιας και η μία από τις δύο που κυκλοφορούν μειώνει σημαντικά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα iPhone 6s και iPhone 6S Plus κυκλοφορούν στην αγορά με δύο διαφορετικές εκδόσεις του επεξεργαστή Α9 χωρίς φυσικά ο χρήστης να το γνωρίζει.Η μία έκδοση κατασκευάζεται από την Samsung, ενώ η άλλη από την TSMC και η διαφορά τους είναι στο μέγεθός αφού αυτός της Samsung λίγο μικρότερος.
O λόγος που η Apple έχει χρησιμοποιήσει το ίδιο chip από διαφορετικούς κατασκευαστές είναι για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην τροφοδοσία της αγοράς με συσκευές.
Αυτό όμως που της ξέφυγε είναι το γεγονός ότι τα δύο chip αυτά μπορεί να έχουν την ίδια απόδοση όμως δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με αποτέλεσμα να αυτό της Samsung να καταναλώνει μεγαλύτερη ενέργεια μειώνοντας μέχρι και δύο ώρες την αυτονομία της μπαταρίας.
Όποιος χρήστης θέλει μπορεί δει ποιο από τα δύο A9 chip έχει το iPhone 6s που αγόρασε από την ειδική εφαρμογή Lirum Device Info Lite – System Monitor μέσα από την οποία βλέπει τους κωδικούς του chip. Aν είναι N66AP (6s Plus) ή  N71AP (6s) τότε το A9 chip είναι της Samsung ενώ αν είναι N66MAP και N71MAP αντίστοιχα σημαίνει ότι είναι από την TSMC.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε