Site icon NewsIT

Θα πραγματοποιηθεί η εκτόξευση του πρώτου ιδιωτικού διαστημοπλοίου

26.04.2012 | 23:09
Θα πραγματοποιηθεί η εκτόξευση του πρώτου ιδιωτικού διαστημοπλοίου

Στις 7 Μαΐου προγραμματίζεται η εκτόξευση του πρώτου διαστημόπλοιου ιδιωτικής κατασκευής που θα έχει προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η εταιρεία Τεχνολογιών Εξερεύνησης του Διαστήματος, γνωστή ως Space X, με έδρα την Καλιφόρνια, θα εκτοξεύσει τη μη επανδρωμένη διαστημική κάψουλα πολλαπλών χρήσεων από τη διαστημική βάση του Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα και αποστολή της θα είναι να μεταφέρει 500 κιλά φορτίο στο διαστημικό σταθμό και τους έξι κοσμοναύτες που βρίσκονται εκεί. Το πλήρωμα του σταθμού θα συνδεθεί με την κάψουλα που φέρει την ονομασία «Δράκος» με την βοήθεια ενός ρομποτικού βραχίονα. Μετά από τρεις εβδομάδες παραμονής στο Διαστημικό Σταθμό ο «Δράκος» θα επιστρέψει στη Γη μεταφέροντας υλικά συνολικού βάρους 600 κιλών.
 

Η Space X, που ανήκει στον επιχειρηματία υπηρεσιών διαδικτύου Έλον Μάσκ, έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εκτόξευσε διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από την Γη τον Δεκέμβριο του 2010.
Μετά την διακοπή του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων της ΝΑΣΑ, εδώ και έναν χρόνο περίπου από την τελευταία αποστολή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι ΗΠΑ έχουν αναγκαστεί να στέλνουν προσωπικό στο διάστημα με ρωσικά διαστημόπλοια. Έτσι αρκετές είναι πλέον οι εταιρείες που συναγωνίζονται προκειμένου να καλύψουν το κενό, αρχικά με την μεταφορά προμηθειών στον διαστημικό σταθμό και στην συνέχεια και ανθρώπων.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version