Τετάρτη, 18 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Το αιολικό της Κορίνθου

Το αιολικό της Κορίνθου

Οι 32 ανεμογεννήτριες θα παράγουν 57 εκατομμύρια KWH, ετησίως, ενώ η συνολική εγκατεστημένη ισχύ του αιολικού πάρκου ξεπερνά τα 27 MW.

Πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο που εκτείνεται στις περιοχές του Χλογού και του Προφήτη Ηλία, κοντά στην πόλη της Κορίνθου, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Το αιολικό πάρκο αποτελείται από 32 ανεμογεννήτριες των 0,85 MW η καθεμία. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύ του ξεπερνά τα 27 MW, ενώ αναμένεται να παράγει 57 εκατομμύρια kWh σε ετήσιο επίπεδο.  

Το έργο ανήκει στην Enel Green Power, που πρόσφατα έθεσε σε λειτουργία και φωτοβολταικό έργο, Κουρτέσι ΙΙ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Ηλείας.

Η καθαρή ενέργεια που θα παράγεται από τα έργα αυτά θα μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 70.000 τόνους το χρόνο.

To φωτoβολταικό πάρκο, έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4,8 MW και αναμένεται να παράγει περίπου 6,15 εκατομμύρια kWh ετησίως.  


 

Η Enel Green Power (EGP), έχει εκτεταμένη παρουσία στον ελληνικό κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα αιολικά πάρκα της EGP, συνολικής ονομαστικής ισχύος 199 MW, εντοπίζονται στη Θράκη, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Η Enel Green Power λειτουργεί μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς σε τρεις περιφέρειες -Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας- των οποίων η συνολική ισχύς ανέρχεται σε 19 MW.

Επιπλέον, τα φωτοβολταϊκά πάρκα του Ομίλου στην Ελλάδα –συμπεριλαμβανομένου του έργου Κουρτέσι ΙΙ- έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ 10 MW.

Η Enel Green Power, εταιρία του Ομίλου Enel στην Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο, το 2011, παρήγαγε 22.5 kWh ηλεκτρικής ενέργειας από νερό, ήλιο, άνεμο και γεωθερμία, που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 8 εκατομμυρίων νοικοκυριών και συμβάλλουν στη μείωση 16 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CO2.

Η Enel Green Power έχει υπό λειτουργία περισσότερα από 650 έργα σε 16 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής –Βόρειας και Νότιας.    

 

 

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε