Site icon NewsIT

Το υδρογόνο κινεί ταχύπλοα

26.03.2012 | 12:45
Το υδρογόνο κινεί ταχύπλοα

Έχει φανατικούς φίλους, τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, διαθέτει αεροδυναμικό σχήμα, είναι πολυτελέστατο και κινείται με καύσιμο το νερό της θάλασσας.

Η ταχύτητα του φτάνει τα 70 μίλια, περίπου 112 χιλιόμετρα την ώρα. Έχει μήκος 22 πόδια, πλάτος 8 πόδια, διαθέτει καμπίνα τριών ατόμων, ντους, πολυτελέστατο σαλόνι. Επίσης διαθέτει γεννήτρια υδρογόνου.

Όταν το LUXURY MIG 675 θέλει να ταξιδέψει εφοδιάζεται με θαλασσινό νερό. Το μετατρέπει σε υδρογόνο και το ταξίδι γίνεται συναρπαστικό. Το υδρογόνο ηλεκτροδοτεί ακόμη όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, το σύστημα πλοήγησης και ναυσιπλοΐας.

Μέχρι στιγμής ταξιδεύει με σκοπό να λυθούν επιστημονικά ερωτήματα για την πιο φτηνή παραγωγή υδρογόνου. Μιας και ο διαχωρισμός των στοιχείων απαιτεί μεγαλύτερη ενέργεια από αυτήν που παράγεται.

Σύντομα, όμως, οι ερευνητές, ελπίζουν πως θα καταφέρουν να δώσουν στο ταχύπλοο 100% ενεργειακή αυτάρκεια.Είναι διαθέσιμο, πάντως, στην αγορά για όσους λατρεύουν την ταχύτητα και σέβονται το περιβάλλον, αν και κοστίζει αρκετά… περίπου 300.000 δολάρια.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version