Site icon NewsIT

2.500 κρητικά πρόβατα ταξιδεύουν… στη Λιβύη!

01.07.2014 | 14:32
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

2.500 χιλιάδες πρόβατα φορτώνονται σε πλοίο ειδικού τύπου με προορισμό λιμάνι της Λιβύης, κάτι που αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά εξαγωγική ενέργεια κρητικών προβάτων, μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι, αφού η πολεμική σκηνή που στήθηκε στην χώρα της Αφρικής κατέστρεψε μεγάλο κομμάτι του ζωικού κεφαλαίου.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, το κρητικό πρόβατο είναι το πιο συγγενικό με αυτά που εκτρέφονται στη χώρα της Λιβύης και το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει αύριο, Τετάρτη. 

Οι 60 κτηνοτρόφοι του νησιού δηλώνουν ικανοποιημένοι αλλά και αισιόδοξοι, αναφερόμενοι στην εξαγωγική “πόρτα” που έχει ανοίξει ανάμεσα στους 2 τόπους.

Πρόεδρος ΟΛΗ: “Τη στιγμή που οι εξαγωγικοί δείκτες της χώρας μας, δυστυχώς, παρουσιάζουν κάμψη, μια τέτοια ενέργεια μας γεμίζει με αισιοδοξία”

“Από τη μεριά μας κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια και να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και τους Κρήτες κτηνοτρόφους”, δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι.

Το πλοίο που θα φιλοξενήσει τα ζώα στο ταξίδι τους στη Λιβύη είναι ένα ειδικού τύπου πλοίο, κατασκευασμένο με προδιαγραφές που απαιτούνται για μια τέτοια χρήση, με την όλη διαδικασία να πραγματοποιείται υπό το αυστηρό βλέμμα των Λιμενικών, Τελωνειακών και Αστυνομικών Αρχών.

Πηγή: flashnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βοιωτία: Ο ταχυδρόμος ήταν… ατρόμητος! Τι έκανε όταν του επιτέθηκαν οι ληστές

Συνελήφθη 53χρονος για καλλιέργεια χασίς στην Επίδαυρο
Σαντορίνη: Το μασάζ που πλήρωναν δεν ήταν αυτό που πίστευαν – Χαμός σε παραλία του νησιού!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version